Bulvardul Castanilor din Ploiesti, celebru pentru aleile de promenada, isi pierde din stralucire, odata cu schimbarea vremii. Asta pentru ca in copaci isi fac aparitia ciorile, care lasa in urma lor o mizerie de nedescris. Locurile care sunt cele mai afectate raman, ca in fiecare an, bancile. Murdaria este greu de indepartat, in ciuda eforturilor facute de autoritati, iar ploiestenilor le este imposibil sa se opreasca acolo, pentru relaxare.

Bulevardul Independentei, cunoscut drept cel al Castanilor, este o zona reprezentativa a Ploiestiului. In 1906, familia regala a sosit la Ploiesti, iar pe bulevard s-a instalat o tribuna de unde Regele Carol I a admirat parada militara, printre care si Regimentul 4 Rosiori, in frunte cu viitoarea Regina Maria. (taiata cu un sunet grav) Bulevardul Castanilor, mai, 2023. Aceeasi zona cu o incarcatura istorica, dar de aceasta data si cu mobilier stradal “incarcat” de mizerie. Responsabile cu dezordinea: ciorile care isi fac veacul de peste 15 ani in copaci.

De cele mai multe ori, in aceasta perioada cand ciorile isi fac simtita prezenta, bancile asezate de-a lungul bulevardului sunt in permanenta acoperite de mizeria creata de pasari.

Oricate metode au incercat autoritatile sa identifice, pentru a putea stopa problema  cu pasarile de pe Bulevardul Independentei, specialistii spun ca ciorile sunt specii inteligente, care vor gasi mereu o cale de intoarcere.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *