Sursa: ellenmacarthurfoundation.org
Sistemul alimentar actual este un factor principal al pierderii biodiversității și reprezintă o treime din gazele cu efect de seră la nivel mondial. Dar există speranță și stă în puterea întreprinderilor alimentare și a comercianților cu amănuntul să reproiecteze sistemul nostru alimentar pentru a permite naturii să prospere.

Provocarea proiectului reunește producători, comercianți cu amănuntul, start-up-uri și furnizori ambițioși pentru a accelera proiectarea alimentelor care vizează regenerarea naturii. Prezintă o oportunitate unică pentru liderii din industria alimentară de a colabora și de a învăța – împreună cu sprijinul economiei circulare lider la nivel mondial.

„Suntem încântați să fim implicați în provocarea globală Big Food Redesign și așteptăm cu nerăbdare să ne stocăm rafturile cu unele dintre produsele inovatoare care sunt create ținând cont de natură. Clienții noștri sunt cumpărători atenți, care au încredere în noi pentru a oferi produse din surse responsabile. și abia așteptăm să le auzim părerile despre noile produse dezvoltate pentru Provocare.” – Ben Thomas, Manager senior de mediu, Waitrose și parteneri

Studiul Big Food Redesign a fost publicat de Fundația Ellen MacArthur în 2021 și analizează rolul pe care îl pot juca companiile de bunuri de larg consum și comercianții cu amănuntul de alimente pentru a ne conduce către un sistem alimentar cu impact pozitiv semnificativ pentru afaceri, oameni și mediu. Acesta explorează modalitățile în care produsele alimentare pot fi proiectate în colaborare mai strânsă cu fermierii, pentru natură. Doi ani mai târziu apare The Big Food Redesign Challenge pentru a cataliza dezvoltarea produselor alimentare care sunt concepute pentru ca natura să prospere.

Alfă mai multe despre proiect aici.

Sursa: ellenmacarthurfoundation.org

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *