Grădinile dar și vechile poteci din jurul Castelului Peleș vor prinde din nou viață și culoare. Cu ajutorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București prin Facultatea de Horticultură București, 50 de studenți și cadre didactice au contribuit la un amplu proiect de reabilitare a grădinilor Domeniului Regal Peleș!

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș, în colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București se ocupă de  reamenajarea grădinilor Castelului Peleș. 50 de studenţi de la Facultatea de Horticultură îşi pun toată pasiunea şi priceperea la bătaie pentru a da o nouă faţă grădinilor regale. Vegetaţia fiind foarte îmbătrânită, nu a beneficiat până acum de lucrări profunde de specialitate.

În cadrul Atelierului de Peisagistică viitorii ingineri vor regenera speciile istorice de pe Domeniul Regal și vor reda frumusețea teraselor și grădinilor din jurul celor două castele.

Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș va susține financiar și logistic acest eveniment. Regii României, de-a lungul istoriei, au realizat aceste minunate construcții, care reprezintă adevărate capodopere arhitecturale, istorice și artistice. În același timp, turiștii vor admira în parcurile Domeniului Regal arbori și arbuști ornamentali deosebiți, specii unice plantate în România în urmă cu peste 140 de ani.

Workshop-ul din acest an are loc într-un context cu totul special: în urmă cu 150 de ani se pregătea terenul pentru construcția Castelului Peleș și se plantau primii arbori.    

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *