Sursa foto: Yahoo Sports

Juventus primește o penalizare de 10 puncte! Sancțiunea inițială a fost revizuită de Curtea de Apel a Federației Italiene de Fotbal, care a redus retragerea de puncte de la 15 la 10, în urma unei constatări de fraudă contabilă.

Depunctarea a dus la coborârea echipei Juventus de pe poziția a doua până pe locul 7 în clasament, excluzându-i astfel din locurile europene. „Bătrâna Doamnă” se află acum la o distanță de 5 puncte față de AC Milan, echipa de pe locul 4, ultima poziție care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Cu toate acestea, cei 7 oficiali ai clubului, printre care se numără și Pavel Nedved, care erau vulnerabili de suspendare, au fost achitați de acuzații, conform informațiilor publicate de Gazzetta dello Sport.

”Juventus Football Club ia act de ceea ce s-a decis cu puțin timp în urmă de Curtea de Apel FIGC și își rezervă dreptul de a citi motivele pentru a evalua o eventuală contestație la Colegiul de Garanție de la CONI.

Ceea ce s-a stabilit prin instanța a cincea de judecată în această materie, începută în urmă cu mai bine de un an, stârnește o mare amărăciune în club și în milioanele de suporteri care, în lipsa unor reguli clare, se găsesc extrem de afectați.

Deși nu ignoră nevoia de a grăbi lucrurile, de la care Juventus nu s-a ferit niciodată în timpul procedurilor, se subliniază că acestea sunt fapte care trebuie judecate de un magistrat civil”, a fost răspunsul inițial al suporterilor echipei din Torino.

Coni (Consiliul de Garanție al Comitetului Olimpic Italian) a cerut Curții de Apel a Federației Italiene de Fotbal să examineze mai atent „lipsa de motivație” cu privire la implicarea directorilor fără delegare din Consiliul de Administrație al clubului Juventus în „modificarea deliberată și repetată a evidenței contabile” legate de numeroase câștiguri de capital cu valori fictive.

Ca rezultat al acestei analize, penalizarea inițială de 15 puncte impusă în luna ianuarie echipei Juventus Torino, din cauza câștigurilor de capital considerate artificiale în timpul transferurilor unor jucători, a fost revizuită și sancțiunea a fost redusă.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *