Sursa foto: Eurosport

Procesul în cazul Simonei Halep (31 de ani), care era programat să aibă loc pe data de 28 mai, a fost amânat din nou, iar jucătoarea română se declară „șocată” de atitudinea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Simona Halep, o sportivă care recent a fost acuzată de încălcarea regulilor anti-doping, se simte indignată de decizia organizației responsabile de protejarea integrității tenisului.

Fosta lideră a clasamentului WTA afirmă că audierea sa va fi amânată pentru a treia oară, în ciuda promisiunii ITIA de a accelera procesul privind cazul de dopaj.

Simona Halep, jucătoare de tenis de top, a fost extrem de surprinsă și nemulțumită de decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) de a amâna din nou procesul în cazul ei, legat de acuzațiile de dopaj.

Simona a exprimat dezamăgirea ei într-un mesaj postat luni seară, afirmând că este șocată de solicitarea ITIA de a amâna audierea în procesul de dopaj pentru a treia oară. Ea a continuat să critice acuzatorii și să susțină că drepturile ei sunt încălcate de această situație neplăcută.

„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA! Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead, a afirmat public acum trei zile că se angajează să gestioneze cazul într-un mod empatic, eficient și rapid, în același timp a solicitat tribunalului să amâne din nou audierea, pentru a treia oară

ITIA spune public un lucru și face altceva în privat! Am cerut în mod repetat să fiu audiată, iar ITIA a căutat în repetate rânduri să amâne! Când se va opri? Pun întrebarea din nou! Am dreptul la un proces rapid. Acționând astfel mi se încalcă drepturile!”, a spus Simona Halep.

Simona Halep a fost extrem de furioasă în urma unor declarații care au apărut și care au contribuit, cel mai probabil, la amânarea pentru a treia oară a procesului ei.

Aceste declarații se referă la noi acuzații care i se aduc jucătoarei de tenis în legătură cu neregularități în pașaportul biologic. Informația a fost anunțată vineri seară de către ITIA, la opt luni după ce sportiva din Constanța a fost suspendată temporar ca urmare a unui test pozitiv pentru substanța roxadustat.

„Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de o încălcare suplimentară și separată a Programului anti-doping din tenis”

Ce a spus Nicole Sapstead, directorul anti-doping din cadrul ITIA:

„Înțelegem că anunțul de astăzi adaugă complexitate unei situații deja cunoscute. De la începutul acestui proces, ne-am hotărât să o tratăm pe doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă și oportună.

Desigur, apreciem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile înainte de încheierea procesului, dar vom continua să colaborăm cu tribunalul independent Sport Resolutions și cu reprezentanții doamnei Halep cât mai rapid posibil”, a transmis Nicole Sapstead.

Sursa: prosport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *