Sursa foto: HuffPost

Hugo Gaston a fost sancționat cu o amendă în valoare de 133.000 de euro pentru comportament nesportiv.

Potrivit informațiilor de la Marca, aceasta a fost rezultatul gestului făcut de Gaston în meciul său cu Borna Coric din turul doi al turneului de Masters 1000.

La scorul de 5-3 în favoarea lui Coric în primul set, Gaston a aruncat intenționat o minge din buzunar în timp ce croatul se pregătea să închidă punctul cu un smash. Francezul spera ca arbitrul să decidă repetarea punctului.

Hugo Gaston a fost considerat recidivist, deoarece a procedat în același mod într-un punct pe care urma să-l piardă în sezonul trecut. ATP a dorit să transmită un mesaj clar și a impus o amendă record.

ATP a anunțat că, în urma apelului făcut de Hugo Gaston, amenda a fost redusă la jumătate, adică 72.000 de euro, cu condiția ca jucătorul francez să nu încalce din nou regulamentul în următoarele 12 luni.

Marca remarcă faptul că Gaston „trebuie să plătească mai mult decât a câștigat în 2023”. În acest sezon, Hugo Gaston a câștigat în total 121.712 dolari în premii. În întreaga sa carieră, francezul a acumulat până acum 1,7 milioane de dolari în premii, conform ATP.

Amenda primită de Hugo Gaston este cea mai mare din istoria tenisului. Recordul anterior aparținea australianului Nick Kyrgios, care în 2019, la turneul de la Cincinnati, a fost amendat cu 113.000 de dolari pentru comportamentul său nesportiv.

În acel moment, într-un meci din turul secund împotriva rusului Karen Khachanov, Kyrgios a pierdut controlul: a rupt două rachete și a adresat arbitrului Fergus Murphy mai multe cuvinte jignitoare.

Hugo Gaston nu a câștigat niciun turneu ATP, dar a ajuns într-o finală la Gstaad în 2021. Cel mai înalt clasament al său în carieră este locul 58 mondial.

În acest sezon, Hugo Gaston a obținut 16 victorii și a suferit 15 înfrângeri.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *