Podul rutier care face legatura peste raul Doftana, intre Ploiesti si Valea Prahovei, a intrat in reparatii, inca din luna aprilie. Zona este acum o adevarata provocare, avand in vedere ca acolo se formeaza ambuteiaje, pe care cu greu reusesc soferii sa le traverseze.

Lucrarile sunt programate sa dureze timp de sase luni si doua saptamani, adica pana la finalul lunii octombrie. Rute alternative convenabile pentru soferii care tranziteaza zona nu exista.

“In perioada 19 aprilie 2023 – 30 octombrie 2023, pe DN1-E60, pe raza localitatii Banesti, vor fi instituite restrictii de circulatie in scopul „Lucrari de intretinere periodica la pod pe DN1, KM 89+113 peste Raul Doftana, intre km 88+970 – 89+700”, se arata intr-un comunicat de presa al IJP Prahova.

Soferii care vor sa evite aglomeratia de pe DN1, cat timp podul se afla in reparatii, pot alege ca alternativa drumurile judetene prin Campina- Poiana Campina-Magureni-Floresti – DN1 sau Campina- Telega- Bordeni-Scorteni-Baicoi- DN1, cu precizarea ca aceste variante ocolitoare lungesc traseul cu cel putin 10 kilometri.

Podul peste raul Doftana se afla, intr-adevar, intr-o stare avansata de degradare. Exista probleme majore la imbinari, si, potrivit unor surse, si la pilonii de sustinere. Vor fi lucrari ample, de consolidare, iar acesta este si motivul pentru care lucrarile vor dura mai bine de jumatate de an.

In acel punct, Zona este periculoasa. Portiunea de pe  DN1 este in panta si aflata intr-o curba ampla, cu vizibilitate redusa mai ales pentru soferii care circula din directia Ploiesti spre Brasov.  

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *