Îți doresti cat mai multa culoare în gradina sau chiar in casa? Descopera 10 dintre florile pe care le poti planta încat sa reziste nu doar un anotimp!
1. Trandafiri
Trandafirii sunt cele mai cunoscute flori de grădină care înfloresc aproape tot anul și își merită renumele. Din luna mai până la primul îngheț, sunt printre puținele flori care sunt mereu prezente, iar faptul că există atât de multe variante de culori îi face ușor de îndrăgit. Însă ca să te bucuri de frumusețea lor, trebuie să îi îngrijești corespunzător – iar asta nu e ușor.
2. Floarea-clopoțel
Campanula este o floare originară din nordul Italiei care se împacă destul de bine cu frigul. De fapt, cel mai mult îi plac temperaturile moderate, între 15 și 17 grade Celsius și înflorește, de obicei, și vara și toamna.
3. Begonia semperflorens
– genul de flori pe care le plantezi în jardinere, pe balcon, pe verandă sau la fereastră, în apartament. Însă le poți planta foarte bine și în grădină. Dacă le îngrijești corespunzător și au condiții de temperatură prielnice, pot înflori din luna mai până în luna octombrie. Însă ai grijă să le muți în ghiveci înainte să dea primul îngheț, căci sunt sensibile la temperaturi sub zero grade.
4. Plumbago indica
Plumbago indica este o plantă veșnic verde, originară din Asia de Sud-Est. Face flori roșii pe care le vei vedea răsărind pe tot parcursul anului. Cel mai mult îi place să stea în lumina directă a soarelui, în sol bine drenat. Mulți o plantează în zone de rocărie sau în apropierea unor pereți pe care să se cațere
5. Leandru
Tot veșnic verde este și leandrul, pe denumirea sa științifică Nerium oleander. Este o plantă nepretențioasă care face flori parfumate din mai până în octombrie, conform The Spruce. Însă nu lăsa aspectul să te păcălească: este o plantă toxică atât pentru oameni, cât și pentru animale, așa că poartă mănuși când o îngrijești și nu o planta la îndemâna pisicilor sau cățeilor.
6. Crăițe
Crăițele sau Tagetes patula fac flori de vara până toamna târziu, dar poți să le stimulezi să înflorească mai devreme dacă le plantezi semințele mai întâi în jardiniere, iar în martie transferi răsadurile în grădină.
7. Limba mării
Iberis masterpiece este una dintre acele flori de grădină care înfloresc aproape tot anul, adică din primăvară până la începutul toamnei. Preferă zonele de rocărie și pământul bine drenat, chiar nisipos. Însă trebuie să te asiguri că au mereu parte de suficientă umiditate dacă vrei să prospere și să îți înfrumusețeze curtea.
8.Gălbenele
Probabil nu e prima oară când auzi de gălbenele, așa că te vei bucura să afli că și ele sunt flori de grădină care înfloresc aproape tot anul. Mai precis, de la final de primăvară, până toamna târziu, la primul îngheț. Când planta ajunge la maturitate, poți rări stropirea lor.
9.Margareta africană
Margareta africană (Osteospermum) te poate bucura cu florile sale fuchsia din mai până în noiembrie. Dar trebuie să-i asiguri soare direct și un sol bine drenat, dar mereu umed. După ce înfloresc pentru ultima oară, le poți transfera într-un ghiveci ca să supraviețuiască până la anul, căci nu rezistă la temperaturi de îngheț.
10. Cyclamen
Cyclamen nu sunt neapărat flori de grădină care înfloresc tot anul – cel puțin nu dacă alegi un singur soi. Însă există un compromis: plantezi în curte două soiuri – Persicum și Hederifolium. E bine să le uzi cu apă din abundență, dar să o faci rar și fără să-i stropești frunzele.
Sursa: lovedeco.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.