Sursa foto: DayFR Euro

Sevilla și AS Roma se vor confrunta în finala Europa League de la Budapesta, după ce au trecut de Juventus, respectiv Bayer Leverkusen în semifinale.

Sevilla, echipa cu cele mai multe trofee în această competiție, a câștigat cu 2-1 în prelungiri manșa retur cu Juventus. În cealaltă semifinală, AS Roma a rezistat presiunii și a obținut calificarea după un meci dificil cu Bayer Leverkusen.

Duelul dintre Sevilla și Juventus s-a disputat pe terenul lui Ramon Sanchez Pizjuan, la o săptămână după ce cele două echipe au terminat la egalitate în Turin, scor 1-1. Sevilla a început mai bine meciul, iar portarul lui Juventus, Szczesny, a salvat echipa în minutul 25, respingând o lovitură de cap a lui Ocampos. Un minut mai târziu, Locatelli a salvat-o pe Juventus, reușind să scoată mingea de pe linia porții, după o nouă lovitură de cap a lui En-Nesyri.

În minutul 32, Juventus a avut o oportunitate prin Moise Kean, dar șutul său a lovit bara. În minutul 43, Juventus a marcat un gol prin Rabiot, dar acesta a fost anulat pentru un fault în atac al lui Locatelli.

Prima repriză s-a încheiat cu o fază controversată în care Sevilla a cerut penalty pentru o intervenție a lui Cuadrado în careu. Cu toate acestea, faza a fost analizată de VAR și nu s-a dictat nimic în favoarea gazdelor.

În repriza secundă, golurile au început să vină. Doar un minut după ce a fost introdus pe teren, Dusan Vlahovic a primit o pasă excelentă de la Rabiot și l-a învins pe portarul Bono cu o scăriță în minutul 65.

Avantajul celor de la Juventus a durat până în minutul 72, când Suso a marcat un gol superb din afara careului. Bryan Gill a fost foarte aproape de a obține calificarea pentru Sevilla în minutul 87, dar șutul său de cap a fost parat incredibil de Szczesny. Juventus a rezistat în fața atacurilor celor de la Sevilla și partida a mers în prelungiri.

În minutul 95, Szczesny a fost învins pentru a doua oară în meci. Portarul polonez nu a avut șanse la lovitura de cap a lui Lamela, care a înscris după centrarea lui Gil.

Sevilla a rămas în inferioritate numerică în minutul 115, când Acuna a primit al doilea cartonaș galben pentru trageri de timp. Juventus a atacat în prelungirile prelungirilor, dar nu a reușit să egaleze. Cel mai periculos moment a avut loc în minutul 120+2, dar șutul lui Paredes a trecut peste poarta lui Bono.

AS Roma, adversara Sevillei în finala Europa League


În cealaltă semifinală a competiției, Bayer Leverkusen și AS Roma s-au întâlnit. După victoria cu 1-0 a formației lui Jose Mourinho pe Stadio Olimpico, Roma a mers la Leverkusen pentru a apăra avantajul obținut în meciul tur.

Echipa câștigătoare a Conference League din sezonul precedent a fost dominată de Leverkusen în meciul de retur, cu Xabi Alonso și jucătorii săi atacând pe toată durata partidei. Cu toate că Roma nu a înregistrat niciun șut pe poartă în cele aproape 100 de minute de joc, a reușit să reziste în Germania. Leverkusen a avut 23 de ocazii de gol, în timp ce oaspeții au avut doar una.

După un final extrem de tensionat, marcat de numeroase cartonașe galbene, AS Roma a obținut calificarea în finala de la Budapesta, având acum șansa de a câștiga un nou trofeu european și de a se califica în UEFA Champions League pentru sezonul următor. Roma a încheiat la egalitate partida de la Leverkusen, scor 0-0, după ce s-a impus cu 1-0 pe teren propriu.

Chiar dacă Europa League este competiția de succes a Sevillei, care a câștigat de 6 ori acest trofeu, antrenorul Jose Mourinho are un record perfect în finalele cupei europene. Până în prezent, antrenorul portughez a câștigat toate cele cinci finale din cupele europene în care a ajuns.

Finala Europa League din acest an dintre Sevilla și AS Roma va avea loc pe 31 mai, pe Puskas Arena din Budapesta.

Sursa: eurosport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *