Sursa: banatulmeu.ro
Pentru prima dată în istorie, România s-a aflat pe podiumul Campionatului Mondial de Construcția Pantofului, ocazie cu care reprezentantul țării noastre a doborât și un record. Victor Vulpe și-a adjudecat, zilele trecute, la Londra, medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023 și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa, scrie Timis Online.

Creatorul este Victor Vulpe si s-a nascut la Arad, in prezent fiind stabilit tot acolo, in satul Covaci. A studiat la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

În anul 2019, Victor Vulpe a participat pentru prima dată la competiția care adună cei mai mari creatori de pantofi de lux din lume. Nu a ajuns pe podium, dar a pus România pe harta creativilor acestui domeniu atat de aparte.

Victor Vulpe și-a adjudecat medalia de argint la World Championship of Shoemaking 2023 și a doborât recordul mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa. Este a doua participare a României la competiția care poate fi comparată cu Jocurile Olimpice ca importanță în lumea designului de lux în materie de încălțăminte. În ambele momente țara noastră a fost reprezentată de Victor Vulpe, relateaza sursa citata.

Ce spune Victor despre creatia sa?

„Gheata prezentată la Londra e închisă în partea de sus cu limba, care e mult mai lungă, și care e cusută de fețe. Se pare ca nu toți membrii juriului de la Londra au înțeles dificultatea metodei, ba chiar nici nu au observat că ar fi ceva ciudat la gheata mea. Cu toate astea, a impresionat ansamblul și forma echilibrată a calapodului. Plus un record mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa: 30 de pași pe inch. Recordul doborât era de 25. Mă așteptam să fie greu de „citit” gheata, de aceea am încercat să creez un ansamblu irezistibil în primul rând”.

„Mai întâi se discută, detaliat. Apoi se desenează. Clientul merge la probe ca la croitor, de minimum trei ori pe durata procesului. Prima dată pentru măsuri, apoi pentru a verifica cât de bine e făcut calapodul, apoi la proba finală. Fiecare detaliu e stabilit cu clientul, iar asta înseamnă un calapod – adică un model – o altă pereche de pantofi. Niciun alt client nu va putea încălța respectiva pereche. Nu o să i se potrivească, în mod sigur. Ea e făcută pentru o unică persoană. E ca în povestea Cenușăresei”.

 De asemenea, tema din acest an s-a numit: Black Balmoral boot.

Sursa: specialarad.ro

Sursa: Timis Online

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *