Sursă foto: Twitter

Klaus Iohannis, președintele României a avut, miercuri, o serie de întâlniri bilaterale în marja Summit-ului din Islanda cu preşedintele Cehiei, preşedintele Austriei şi preşedintele Sloveniei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirile bilaterale de miercuri la care a participat președintele țării erau în marja Summit-ului din Islanda. El s-a întrevăzut cu Preşedintele Cehiei, Preşedintele Austriei şi Preşedintele Sloveniei.

,,Schimb de opinii aprofundat cu preşedintele Cehiei, Petr Pavel, cu privire la excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Cehia şi la coordonarea în cadrul Uniunii Europene şi NATO şi cele mai eficiente modalităţi de a face faţă consecinţelor agresiunii ruseşti”, scrie Klaus Iohannis pe pagina sa de Twitter, după întâlnirea bilaterală cu omologul său din Cehia.

Klaus Iohannis participă, la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei, la Reykjavik, Islanda, în perioada 16-17 mai 2023, desfăşurat pe durata mandatului Preşedinţiei Islandei.

Declaraţia de la Reykjavik va fi adoptată la finalul Summit-ului.

Aceasta reconfirmă rolul particular al Consiliului Europei în arhitectura multilaterală la nivel european şi internaţional, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Va fi anunţată şi înfiinţarea Registrului Internaţional al Daunelor cauzate de agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, la care România va participa ca stat fondator.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *