Sursa: globalnews.com

Un mascul de leu sălbatic despre care se crede că este unul dintre cei mai bătrâni din lume a murit după ce a fost înțepat de păstori, au declarat autoritățile din Kenya. Loonkiito, care avea 19 ani, a murit în satul Olkelunyiet, după ce a prădat de animale.

Grupul de conservare Lion Guardians a spus că este „cel mai bătrân leu mascul din ecosistemul nostru și posibil din Africa”. Majoritatea leilor trăiesc până la 13 ani în sălbăticie.

Aproape toți leii trăiesc în Africa, cu o populație mică în India, conform Fondului Mondial pentru Natură.

Purtătorul de cuvânt al Kenya Wildlife Service (KWS), Paul Jinaro, a declarat pentru BBC că leul era bătrân și fragil și a rătăcit în sat din parc în căutarea hranei.

Domnul Jinaro nu a putut confirma dacă este cel mai bătrân leu din țară, dar a menționat că este „foarte bătrân”.

Grupul Lion Guardians, operat de Maasai, lucrează pentru a conserva populația de lei din Parcul Național Amboseli și a spus că sfârșitul unei secete a fost „marcat în mod obișnuit de o creștere a conflictului om-leu”, deoarece „prada sălbatică se recuperează și devine mai dificil de vânat”. .

„În disperare, leii se întorc adesea pentru a lua animale”, se spune.

Acesta a adăugat că uciderea lui Loonkiito a fost o „situație grea pentru ambele părți, popor și leu”, și l-a elogiat drept „un simbol al rezistenței și al coexistenței”.

Paula Kahumbu, un specialist în conservarea vieții sălbatice și director executiv al WildlifeDirect, a spus că este îndurerat de uciderea leului și a cerut măsuri pentru protejarea faunei sălbatice din țară.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *