Sursa: incredibilia.ro

Un obiect cu aspect metalic s-a prăbușit recent prin acoperișul unui locuințe dintr-un oraș din statul american New Jersey, iar acum a fost confirmat că este un meteorit. Oamenii de știință au concluzionat că are o vechime de 4,6 miliarde de ani.

„A fost evident de la început că este un meteorit dintr-o categorie numită condrită stâncoasă”, a spus Nathan Magee, cel care a fost contactat de polițiști la scurt timp după ce roca a fost găsită în data de 8 mai.

Roca din New Jersey, are 15 centimetri în lungime și 10 centimetri în lățime. Meteoritul a lovit și a trecut prin acoperișul casei, formand o adâncitură în podea și a lăsat în urmă două găuri în tavan. Mai mult, roca încă era caldă atunci când a fost descoperită de Suzy Kop în dormitorul tatălui ei.

Textura și compoziția rocii au fost studiate iar pe baza estimărilor, meteoritul a fost confirmat a fi o condrită de clasă LL-6, o categorie cu mai puțin fier decât alți membri ai familiei și cu o densitate de 30-40% mai mare decât cea a rocilor comune de pe Pământ, cum ar fi granitul sau ardezia.

„Așadar, a fost clar că nu era o rocă de pe Pământ”, a spus Magee pentru Space.com.

Sursa: incredibilia.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *