Sursa: he24thavenuecom.wordpress.com

De-a lungul istoriei, au existat peste o sută de cazuri documentate de copii crescuți de animale, în sălbăticie, fără contact cu oamenii. Din cauza izolării de civilizație și a nevoii de a supraviețui, acești copii au adoptat trăsăturile animalelor care i-au îngrijit.

Cum au ajuns să se dezvolte?

1.Marina Chapman, fata crescută de maimuțe

Un caz celebru de copii crescuți de animale e cel al Marinei Chapman. Fata s-a născut în 1950 în Columbia, iar când avea doar patru ani a fost răpită din satul unde trăia.

Fetița dormea în copac și a învățat să meargă în patru labe, exact ca maimuțele. Așa a petrecut Marina cinci ani în mijlocul junglei, până când a fost descoperită de niște vânători. Când a fost găsită, își pierduse total capacitatea de a vorbi.

Marina ( s-a căsătorit cu un om de știință din Braford) publicându-și memoriile sub titlul „Fata fără nume” (disponibilă aici).

În carte, ea povestește o întâmplare care ne arată ce legătură puternică a avut cu animalele care au crescut-o.

2. Dina Sanichar, omul-lup

În 1867, niște vânători au descoperit ceva uimitor în pădurea Bulandshahr, din India. Umblând prin pădure, ei au zărit o ființă care părea a fi un băiat de aproximativ șase-șapte ani. Animalele și băiatul au intrat într-o peșteră, iar vânătorii i-au urmărit. Bărbații au pătruns în peșteră, au ucis lupii și l-au găsit pe băiat.

L-au luat cu ei și l-au dus înapoi în civilizație, unde a fost internat într-un orfelinat, iar îngrijitoarele l-au botezat Dina Sanichar. Medicii care l-au studiat pe Dina au descoperit că băiatul avea toate trăsăturile și comportamentul unui animal sălbatic.

Acesta refuza să fie îmbrăcat și smulgea de pe el toate hainele pe care i le puneau îngrijitoarele. La fel ca lupii, Dina rodea oase și scotea sunete animalice.

Deși i se gătea constant, prefera carnea crudă. Dina a rămas alături de oameni pentru următorii 20 de ani, dar nu a reușit decât să învețe să stea pe două picioare, să se îmbrace (deși cu dificultate), să mănânce din farfurie și să bea din pahar. Nu a învățat niciodată să vorbească, dar i-a plăcut foarte mult să fumeze. A murit de tuberculoză, în 1895.

3. Andrei Tolstik: Crescut de un câine, în izolare totală

Născut în Siberia, Andrei Tolstik a fost abandonat de părinți pe când avea doar trei luni. Deoarece familia locuia într-un sat izolat, nimeni nu și-a dat seama că Andrei fusese lăsat singur.

Neputincios și lipsit de apărate, bebelușul a fost salvat de un câine, care și-a asumat misiunea de a-l îngriji. Timp de șapte ani, băiatul a fost crescut de câini, în izolare totală.

Când și-au dat seama că băiatul nu fusese înscris la școală, asistenții sociali au început să investigheze ce s-a întâmplat cu el. Au descoperit un băiat incapabil să vorbească, cu un comportament de animal.

Privat atât de mult timp de contactul cu oamenii, Andrei adoptase comportamentul unui câine. Mergea în patru labe, mușca, adulmeca hrana înainte să o mănânce și îi era frică de oameni.

Din păcate, băiatul nu a învățat niciodată să vorbească, folosind doar limbajul semnelor pentru a comunica.

Sursa: incredibilia.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *