Elev sergent Viviana Purcărea-Ciulacu de la Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza a participat sâmbătă, 13 mai, la Palatul Patriarhiei, la lansarea antologiei „Centenarul Eroului Necunoscut” cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Instituției Eroului Necunoscut în România (1923-2023), eveniment relevat prin dăinuirea în timp a monumentului „Mormântul Ostașului Necunoscut”, situat în Parcul Carol din București.

Antologia a fost realizată de elevi și studenți pe două secțiuni: cea literară (poezie, proză, eseu, scrisoare) și secțiunea plastică (desene, pictură, grafică, colaj), lucrările publicate elogiind imaginea Eroului Necunoscut.

Performera noastră a adus un omagiu memoriei Eroului Necunoscut, într-un eseu intitulat „Eroul familiei mele și prezentul țării mele”, sub coordonarea domnului profesor Dănuț Ionescu, și printr-o scrisoare adresată Dragului Prieten – Eroul Necunoscut, sub coordonarea doamnei profesor Irina Grecu.

Cinstind memoria și jertfele înaintașilor, Viviana a adus în prim plan, povestea de viață a bunicului său, colonel medic militar, care și-a pus întreaga sa viață în slujba țării și a semenilor săi.â

„Povestea Eroului drag sufletului meu este a bunicului meu, colonel medic militar Stelian Ciulacu. Deși s-a născut într-o familie foarte săracă, orfan de mic, a avut ambiția de a ajunge medic militar, cu foarte mult efort și multe sacrificii. A avut oportunitatea să participe la trei misiuni umanitare, în Arabia Saudită, Somalia și Angola unde a salvat foarte multe vieți, și a adus pe lume multe Steluțe. A avut o viață plină de muncă dar și de reușite, satisfacții și realizări. Pentru toate acestea, bunicul este modelul meu de viață, eroul sufletului meu iar eu am ales să îi calc pe urme. Sper, ca din Armata de Îngeri să mă privească și să fie mândru de mine, Șoimul cantemirist de astăzi, ostașul Armatei Române de mâine”, a transmis Viviana.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *