Sursa foto: Ziarul Unirea

Festivalul Luminii la Cetatea Alba Carolina aduce aminte de bucuria oferită de lucrurile simple

În cadrul acestui eveniment special, peste 4 mii de gulguțe, adică lumânări plasate în cutiuțe din hârtie reciclată, au creat un spectacol impresionant pe aleile Cetății Alba Carolina. În unele zone, acestea au fost așezate cu atenție pentru a forma adevărate opere de artă luminoase. Festivalul Luminii își propune să inspire oamenii să redescopere bucuria în lucrurile simple și să se bucure de frumusețea simplă a lumânărilor care strălucesc în întuneric.

Tânără: „Îți dă așa o senzație de bine. Te liniștește, e foarte frumos să ne bucurăm de lucrurile simple.”

Tânără: „Mi se pare că aduce bucurie într-un oraș în care poate nu toată lumea e fericită și îmi dă așa o stare de spirit foarte bună.”

Pe când unii indivizi au organizat sesiuni fotografice memorabile în mijlocul un mănunchi de lumânări, alți oameni s-au oprit într-un spațiu pregătit special pentru cei care au vrut să își exprime un gând sau un mesaj.

Tânăr: „E un loc unde lumea poate să își exprime sentimentele mai mult, să zică ce cred despre oraș, despre acest proiect, să își lase într-un fel amprenta.”

Persoanele implicate în crearea atmosferei magice sunt tineri membri ai organizației de cercetași.

Gabriela Țântea, cercetaș: „Avem și ateliere. O gulguță gigantică, unde oamenii pot scrie mesaje și să citească altele, și un atelier unde pot să-și facă ei propria gulguță.”

Echipele de voluntari care au contribuit la crearea atmosferei magice sunt formate din tineri implicați în mișcarea cercetașilor.

Sursa:

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *