Sursa: bbcgoodfood.com

Avocado este un fruct ce îsi face din ce în ce mai mult aparitia în retetele romanesti, însă ce beneficii are si cum mai poate fi folosit?

Conținut nutrițional

  • Calorii: 113
  • Fibre dietetice: 4,6 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 6 g
  • Zahăr: 0,2 g
  • Acid folic: 15% din doza zilnică recomandată (DZR)
  • Potasiu: 10% DZR
  • Vitamina K: 19% DZR
  • Vitamina B6: 9% DZR
  • Magneziu: 6% DZR

Beneficii

  • Asupra sistemului cardiovascular,  scade colesterolul, reglează tensiunea arterială, reduce riscul de infarct și de accident vascular cerebral, fluidizează sângele și împiedică formarea cheagurilor de sânge.
  • Asupra sistemului nervos, luptă împotriva stresului, iar acidul folic pe care îl conține este esențial pentru dezvoltarea optimă a celulelor și a țesuturilor din creier.
  • Asupra sistemul imunitar, ajută la o recuperare mai rapidă în perioadele de convalescență și este recomandat și copiilor, fiind extrem de hrănitor și ușor de digerat.
  • Asupra sistemului digestiv, consistenta sa te ajuta sa te sături cu o cantitate mai mică de mâncare, însă suficient de nutritivă încât să nu ai ulterior probleme digestive sau carențe de vitamine și de minerale.
  • Asupra pielii și tenului, vitamina E și alte substanțe din compoziția lui stimulează producția naturală de colagen și hidratează pielea în profunzime, cu uleiuri și grăsimi de calitate. 

Preparare

Acesta trebuie să fie foarte bine copt. Fie îl cumperi deja copt, fie îl mai lași câteva zile în fructieră pentru a-i oferi timp să se coacă. Atunci când este copt și perfect pentru consum, avocado are o textură moale – apasă ușor cu degetele coaja de avocado și, dacă simți că are o consistență ușor moale, este copt.

În ceea ce privește modalitățile în care poți consuma avocado, variantele sunt nenumărate. Avocado poate fi consumat crud, după ce îl pasezi cu o linguriță, și îl amesteci cu puțină zeamă de lămâie, sare, ceapă și pătrunjel – astfel, obții renumitul sos guacamole. Ideal pentru micul dejun, dar și pe post de gustare între mese ori aperitiv, guacamole este extrem de gustos, dar și foarte sățios.

Sursa: doc.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *