Daniela este studentă la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București și se implică activ în comunitatea sa. În interviul acordat pentru Republika News, aceasta atinge mai multe subiecte interesante. Am vorbit cu Daniela despre admiterea la facultate, prima sesiune, cum se împarte între acțiunile de voluntariat și facultate, iar la final, a oferit câteva sfaturi viitorilor studenți.
De ce ai ales Facultatea de Istorie?
Am ales Facultatea de Istorie foarte random. Cam pe tot parcursul liceului eu am zis ca dau la litere , ca eu vreau sa învăț spaniola și în clasa a12-a când am început sa învăț pentru bac mi-am dat seama ca istoria e singura materie la care învăț cu drag. De fiecare data când învățam câte un capitol simteam nevoia sa citesc mai mult despre subiectul respectiv. Începusem sa ma gândesc cum ar fi sa dau la istorie, dar în capul meu era numai “nu Daniela, ce s-a întâmplat cu dorința noastră de a merge la litere?”. Pana la urma mi-am depus dosarul la ambele facultati și cred ca a fost un semn faptul ca n-am intrat unde am vrut la litere si am mers pe istorie.
Cum ți se pare facultatea, cum sunt profesorii? Cum a fost prima sesiune?
Facultatea e foarte diferită de liceu, în primul semestru am crezut ca e tot așa cu absente și nu lipseam de la niciun curs sau seminar. Profesorii sunt foarte ok, dar ca în fiecare facultate , trebuie să existe 1-2 care pica super mulți studenți și de care îți e frica.
Prima sesiune pentru mine a fost foarte nașpa, dar am înțeles de la studenții mai mari ca de obicei asa e. Nu știam ca trebuie sa te apuci de învățat cu foarte mult timp in urma pentru examene și m-am aglomerat cu materia in ultimele zile. Prima sesiune m-a învățat cum se face o contestație și ca trebuie sa faci mereu constestatie dacă simți ca nota primită nu rezonează cu munca depusă. Cu ajutorul ei am scăpat de 2 restante.
Știu ca ești implicată in acțiuni de voluntariat ne poți spune mai multe despre activitatea ta? Cum te împarți între voluntariat si facultate?
Asociația Studenților la Istorie „Dacia” pentru mine a fost dragoste la prima vedere, urmăream pagina lor încă din vara și nu știam ca te poți înscrie așa ușor in asociatie , mai ales ca oameni de acolo sunt foarte prietenoși și dornici sa te ajute.
Cât despre activitatea mea, încerc sa ma implic cat de mult pot , dar in același timp las loc și pentru facultate. Nu e greu sa te împarți intre voluntariat și facultate. De fiecare data când imi rămâne timp liber, ma implic in proiectele asociației. Plus ca e foarte fun, cunosti persoane noi, înveți foarte multe lucruri și cel mai important te ajuta sa vorbești in public, să îți dai seama ca tu chiar ești capabil doar ca nu ai avut ocazia sa încerci.
Ce sfaturi le-ai da tinerilor care își doresc sa urmeze Facultatea de Istorie?
Sfatul meu pentru ei este exact cel pe care l-am primit și eu la rândul meu, oricât de greu ar fi, nu renunta. Facultatea la început pare grea pentru ca ești obișnuit cu liceul, însă nu este imposibilă. La fiecare problemă nerezolvata și o întrebare la care nu gasesti raspuns, exista un student in facultate care te va ajuta cu orice ai nevoie pentru ca și el a fost cândva la fel de confuz ca tine.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.