Muzeele din Prahova vor fi deschise sambata noaptea. Vizitatorii vor avea acces gratuit. In unele unitati, pe langa expozitiile permanente, vor putea participa si la diferite evenimente organizate cu acest prilej.

Noaptea Muzeelor are loc anul acesta pe 13 mai. Evenimentul se pregătește să aducă din nou laolaltă publicul și instituțiile de cultură din Prahova. Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secțiile sale își vor deschide gratuit porțile. Astfel, vizitatorii vor avea acces la expozițiile permanente din muzee și nu numai. 

Și Muzeul Județean de Artă Prahova participă la Noaptea Muzeelor. Până la miezul nopții, accesul va fi liber pentru publicul larg care va putea admira pe lângă expoziția permanentă și o recentă expoziție de pictură semnataă de Gabriela Culic, dar și un spectacol.

Și Castelul Peleș, unul dintre cele mai vizitate muzee din țară, se alătură evenimentului Noaptea Muzeelor. Astfel, că sâmbătă, în intervalul orar 17 – 21.15 se poate vedea expoziția de bază de la parter în regim de gratuitate. Vizitatorii vor putea intra, printre alte încăperi, și în sala de arme, cabinetul regelui, holul de onoare, sălile de recepție sau sala de muzică.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *