Sursa: actualitateprahova.ro

Un copil aflat într-o stare de sănătate grava a fost trimis acasă de la unitatea de gardă a Spitalului Orășenesc Urlați, județul Prahova, fără a fi examinat de către un medic.

Acest caz a intrat și în atenția reprezentanților Direcției Generale de Protecție a Copilului Prahova s-au autosesizat în această zituație, avât în vedere starea atât de gravă în care micuțul a ajuns la spital. „Ne-am autosesizat deja în acest caz. Deja reprezentanții Direcției se deplasează în teren să identifice familia, să afle dacă este neglijență sau abuz, dacă mai sunt și alți copii în familie și dacă se află în situații de risc. Vom culege informații și de la unitățile medicale să aflăm exact starea copilului și să luăm cele mai potrivite măsuri astfel încât să fie asigurate toate drepturile lui”, a declarat Cristina Nicola, purtător de cuvânt al DGASPC Prahova. 

Desi starea precara a copilului era cat se poate de vizibila, niciun cadru medical nu ar fi dorit să îl consulte pe motivu că nu au un medic pediatru, copilul fiind trimis acasă.

Contactat de reporterii APH, managerul Spitalului Orășenesc Urlați, Elena-Rita Cișmaș, a declarat: „Este o anchetă internă în derulare. Din toate datele culese de mine până la această oră, copilul respectiv nu a fost prezentat la spitalul nostru. După anchetă, vom reveni cu alte amănunte dacă este cazul”.

Între timp, copilul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, unde primește îngrijiri medicale.

Sursa: actualitateprahoveana.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *