Performanta la cel mai inalt nivel pentru echipa de robotica RO2D2, a elevilor din cadrul Colegiului National “Mihai Viteazul” din Ploiesti. Acestia au participat la o competitie de profil in Statele Unite ale Americii, de unde s-au intors cu un premiu important la nivel mondial. Motivate Award One este distinctia ce ii claseaza pe tineri printre primii la nivel mondial.

Acesta este robotul echipei RO2D2, al elevilor din cadrul Colegiului National “Mihai Viteazul” din Ploiesti, cu care au participat la ” FIRST”, Campionatul Mondial de Robotica, ce s-a desfasurat la Huston, in SUA. In urma strategiilor prezentate si a dinamicii din timpul competitiei au urcat pe podium si au obtinut premiul Motivate Award One.

Premiul acordat echipei ROD2 recompenseaza practic implicarea in comunitate si este oferit echipelor care se remarca pentru colaborarea cu comunitatea locala si comunitatea locala FIRST.

Echipa de robotica RO2D2, din Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti a atras atentia juriului modial si dupa ce a inventat un sistem de irigatii care poate transforma o gradina obisnuita, intr-una inteligenta. Ideea pusa in practica de un elev, ajutat de colegii de echipa, face ca sistemele sa recunoasca atunci cand plantele au nevoie de apa, iar aceasta sa fie directionata acolo unde trebuie. Informatiile vin de la senzorii montati in jurul plantelor. Sistemul a fost deja pus in functiune la Gradina Botanica de la Bucov, de langa Ploiesti.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *