Ismael Diomande Tiemoko și Paul Papp, în meciul Chindia - Petrolul / Foto: Sport Pictures

La cei 33 de ani pe care i-a împlinit în februarie, fundașul petrolist Paul Papp încă visează la o revenire în Italia, unde a mai evoluat, dar afirmă cu tristețe că un asemenea transfer îi este aproape imposibil.

Sosit pe „Ilie Oană” în februarie, odată cu Marian Copilu, după despărțirea de Universitatea Craiova, Paul Papp se declară mulțumit de experiența din Ploiești:

„Marian Copilu a contat foarte mult, a fost factorul decisiv și mă bucur că am ales calea lui. Eu mai am contract cu Petrolul, nu mă gândesc la altă echipă, mă simt bine aici, familia se simte foarte bine.

Pot să spun că ăsta a fost un regret pentru că, oriunde te duci, vrei să fii campion, să câștigi cupe, titluri, așa cum îmi doresc și cu Petrolul.

Asta e viața, am încercat, eu am dat tot ce am avut mai bun, dar se mai întâmplă să ai și eșecuri. Ai deschis subiectul titlului și nu am ieșit campioni (n.r.: cu Universitatea Craiova), deci consider că e un eșec”, spune Papp, care a câștigat o Cupă și o Supercupă în doi ani și jumătate în Bănie.

Cotat în prezent de Transfermarkt la 650.000 de euro, fundașul vorbește în exclusivitate pentru DigiSport despre ce a trăit în Italia, la Chievo, unde a ajuns când avea 22 de ani și a prins doar 17 meciuri, marcând și un gol:

„Eram tânăr, semnasem de tânăr cu Chievo, eu eram la Vaslui, nu aveam o mentalitate foarte sănătoasă. M-am lovit de niște clișee, dar am realizat că fără sacrificii și disciplină, nu poți să ajungi nicăieri si asta m-a format ca om și fotbalist.

Practic, de acolo am început, mi-a prins foarte bine perioada de acolo, nu o să o uit niciodată. E unul dintre cele mai tari campionate din lume, se vede asta și în cupele europene, îi vedem și noi la TV, am simțit-o și eu pe propria piele.

Ce să spun? Acum, când îmi doresc să ajung acolo, nu se mai poate, că deja am 33 de ani și deja sunt bătrân

Sursă: DigiSport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *