Sursă foto: Facebook/ Florentina Moise

În timpul Evaluării Naționale de clasa a II-a, angajații Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț au găsit tavanul prăbușit dintr-o clasă. Examenul a fost amânat pentru câteva ore conform declarațiilor date de directoarea instituției.

Clădirea, construită acum mai bine de 160 de ani, nu a beneficiat de reabilitări în urma cererilor depuse la Primăria din Piatra-Neamț.

Directoarea școlii, Stela Andrei, a cerut evacuarea întregii clădiri imediat după sesizarea autorităților. În timpul incidentului, în instituție învățau 5 clase de pregătitoare și o clasă de a II-a, care astăzi au susținut evaluarea națională la Limba română – citit.

Stela Andrei: „Am constatat astăzi, la ora 7:10, când am ajuns la școală, că a cedat tavanul de la o clasă pregătitoare. Am decis să nu mai intre nimeni în clădire, copiii de pregătitoare stau acasă și învață online, copiii de clasa a II-a susțin evaluarea națională într-o sală din corpul mare. Am anunțat Primăria, Inspectoratul Școlar, doamna inspector școlar general Florentina Luca-Moise a venit și a văzut și ne-am consultat. Copiii au derogare să susțină evaluarea de la ora 10.”

Școala Gimnazială nr. 2 este una dintre cele mai mari din municipiul Piatra-Neamț, cu peste 1.000 de copii.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *