Sursă foto: CSM Ploiești

Melania Grigore, sportivă a secției de șah de la CSM Ploiești, a participat la prima etapă a circuitului Grand Chess Tour 2023, unul dintre cele mai importante turnee de șah la nivel mondial.

Melania a fost invitată să participe la deschiderea „Superbet Chess Classic România 2023” , eveniment la care a fost prezent unul dintre fondatorii circuitului, multiplul campion mondial Garry Kasparov, alături de 10 dintre cei mai buni şahişti ai lumii în acest moment: Ian Nepomniachtchi, Alireza Firouzja, Fabiano Caruana, Anish Giri, Ding Liren, Wesley So, Maxime Vachier-Lagrave, Jan-Krzysztof Duda, Richard Rapport şi Bogdan Deac, ultimii doi reprezentând România la marile competiţii.

Melania Grigore şi ceilalţi mici şahişti au participat la un „simultan” cu cei zece mari maeştri ai şahului mondial. Primele mutări din cadrul ceremoniei de deschidere au fost făcute, însă, de fostul mare campion, Garry Kasparov!

Talentata sportivă, pregătită la club de Petre Grigore, a obținut bronzul la Campionatele Naţionale de Şah pentru Copii, din luna aprilie, asigurându-și astfel prezența la evenimentul de vineri.

„Superbet Chess Classic România 2023” se desfăşoară la Grand Hotel Bucharest în perioada 6-15 mai.

Sursă: CSM Ploiești

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *