Sursă foto: Cafe Gradiva

Conform specialiștilor, cauza demenței pentru mai mult de 32 de milioane de persoane din întreaga lume ar putea fi maladia Alzheimer, însă până în acest moment nu există niciun tratament pentru vindecarea ei.

Cercetătorii cred că boala Alzheimer apare ca urmare a modificărilor din creier cauzate de acumulările anormale de proteine amiloide și tau. A fost efectuat un studiu bazat pe o nouă terapie genică pentru Alzheimer, ce are ca scop reducerea nivelului proteinelor tau din creier.

Cauzele bolii Alzheimer nu sunt cunoscute, teoria principală fiind acumulările anormale a două proteine, amiloid și tau, ce provoacă modificări în creier.

În prezent, o echipă internațională de cercetători a efectuat un studiu folosind o nouă terapie de reducere la tăcere a genelor pentru a trata boala Alzheimer. Terapia reduce la tăcere gena care codifică proteina tau, scăzând cantitatea de proteină creată în organism. Acest studiu a fost publicat în urmă cu o săptămână, în revista Nature Medicine.

Ce spun specialiștii

Dr. David Merrill, psihiatru pentru adulți și geriatrie și director al Pacific Neuroscience Institute’s Pacific Brain Health Center din cadrul Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, California, care nu este implicat în această cercetare: „Știm că ghemurile tau urmăresc progresia bolii Alzheimer, ceea ce înseamnă că, cu cât boala se agravează, cu atât mai multe încurcături tau există în tot mai multe părți din creier. Iar acestea determină în cele din urmă disfuncționalitatea și moartea neuronilor.”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *