Motorina este mai iefină decât benzina!

Motorina a devenit mai ieftină decât benzina. Preţurile au coborât sub 6,5 lei/l în toate staţiile Petrom şi Lukoil şi chiar şi în unele staţii OMV, în urma deciziei celor trei companii de a reduce preţurile, potrivit digi24.ro.

Scăderea prețurilor a avut loc timp de două zile consecutiv. Vineri, ieftinirile au ajuns la 14 bani/l la motorină şi la 9 bani/l la benzină, în cazul liderului pieţei. Scăderea a fost mai mare decât cea efectuată cu o zi în urmă, relatează Profit.ro.

Scade prețul motorinei!

Pentru prima dată în ultimii ani, prețul motorinei a coborât sub cel al benzinei. În octombrie 2022 dieselul era mai scump cu 1,5 lei/l.

Potrivit News.ro, și MOL şi Rompetrol au redus cu aproximativ 10 bani preţul carburanţilor, însă această reducere corespunde celei efectuate joi de OMV Petrom şi Lukoil, ceea ce înseamnă că în următoarele ore cele 2 companii vor efectua ieftiniri suplimentare.

De ce scade prețul?

Principalele explicaţii ale ieftinirilor efectuate sunt stocurile ridicate efectuate înainte de intrarea în vigoare a embargoului impus importurilor de produse petroliere din Rusia, pe 5 februarie.

Alt factor este reducerea cererii în occident, ca urmare a temerilor privind o încetinire a creşterii economice, care a codus la o scădere a cotaţiilor benzinei şi motorinei.

Motorină standard mai ieftină de 6,5 lei/l poate fi cumpărată în toate staţiile Lukoil (6,36-6,41 lei/l) şi Petrom (6,37-6,42) din capitală, dar şi în 8 staţii OMV.

În urma ieftinirilor de vineri, preţul benzinei standard în staţiile OMV a coborât la 6,48-6,53 lei/l, iar cel al motorinei, la 6,48-6,51 lei/l.

Preţurile din staţiile Rompetrol şi MOL sunt cu aproximativ 8 bani/l superioare decât cele din staţiile OMV, ceea ce sugerează că în următoarele ore şi companii controlate de statul maghiar, respectiv kazah, vor efectua ieftiniri suplimentare.

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *