Sursă: sfatulmamicilor.ro

Cele întâmplate în Serbia i-au făcut pe părinții români să ajungă la capătulul puterilor pornind un semnal de alarmă pentru siguranţa elevilor. Autorităţile au propus tot felul de soluţii ingenioase ce să ajute la prevenirea unui dezastru de acest gen.

Și in România există o multime de cazuri de agresare fizica din partea elevilor precum cel de la începutul lunii iunie, unde un elev  şi-a înjunghiat profesoara de japoneză la oră, în fața colegilor. De asemenea, într-un liceu de top din Capitală, un adolescent a reuşit să aducă în şcoală un cuţit şi să atace un cadru didactic. 

Ideile propuse de autorități pornesc de la detector de metale la intrare în şcoală, până la o listă cu părinţii care deţin arme.

Ce ne spun cei din domeniile publice?

Ligia Deca, ministrul Educaţiei: Există o procedură de combatere a violenţei în şcoală. Ea prevede pentru fiecare categorie de abateri care va fi sancţiunea, dar eu cred că cheia va fi, în acest caz, prevenţia, nu sancţionarea. 

Nicolae Ciucă: Este vorba de o legătură între ceea ce înseamnă educaţia în familie, în școală, în societate.

Lucian Bode, ministrul de Interne:Nu cred că există în legislaţie în acest moment interdicţia de a avea astfel de detectoare la intrarea în unităţile de învăţământ. 

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret: Este pur şi simplu o chestie cinică şi penibilă, nu ajută cu absolut nimic. Atâta timp cât părintele nu ţine legătura cu dirigintele, cu profesorii, evenimentul se poate întâmpla indiferent câte liste există la nivelul unităţilor de învăţământ. 

Oficial, doar anul trecut au fost peste 9.700 de acte de violenţă în şcoli, în realitate, numărul este mult mai mare.

Sursă: observatornews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *