Sursă foto: Lumea Satului

În perioada 4 – 7 mai, va avea loc evenimentul „Zilele Horticulturii Bucureştene”, organizat de Facultatea de Horticultură, în cadrul campusului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

„Zilele Horticulturii Bucureştene se desfăşoară sub simbolul bujorului, declarat oficial drept ‘Floare Naţională a României’ prin Legea 285/22.10.2022, la iniţiativa Facultăţii de Horticultură din Bucureşti”, a fost transmis printr-un comunicat de presă.

Peste 80 de expozanţi și-au anunțat participarea. De la numeroasele standuri, vizitatorii vor putea achiziționa pomi şi arbuşti fructiferi, specii pomicole noi – banana nordului. Se vor găsi și asimina, kiwi, curmali dobrogeni, smochini, flori, plante ornamentale, seminţe, răsaduri de legume şi flori. În plus, vor fi și unelte, utilaje, accesorii pentru horticultură, produse agricole tradiţionale şi produse de artizanat.

Pe toată perioada evenimentului, vor avea loc conferinţe pe teme actuale din horticultură şi peisagistică, demonstraţii în livada Facultăţii de Horticultură, demonstraţii de design floral, ateliere creative pentru toate vârstele, dar şi ateliere care prezintă soluţiile de reciclare şi de compostare a deşeurilor alimentare şi vegetale.

„Împreună cu partenerii noştri ne propunem să inspirăm vizitatorii să trăiască o viaţă mai prietenoasă cu mediul înconjurător, ecologică şi sănătoasă, prin soluţiile de reciclare şi de compostare a deşeurilor alimentare şi vegetale. De asemenea, prin prezentarea celor mai bune soluţii şi produse horticole pentru casă şi grădină”, susţin organizatorii.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *