Sursă: observator.ro

Un băiat de 14 ani a deschis un foc de armă miercuri 3 mai la Belgrad în școala unde învață. Astăzi s-au aflat mai multe detalii despre baiat si ce intentii a avut acesta.

„Se va dezbate ani la rând ce s-a întâmplat în Serbia în ziua de miercuri, 3 mai 2023. Se va discuta dacă legea este bună, cine este de vină, despre „valorile occidentale”, despre educaţia depăşită, despre părinţi, despre violenţa socială, despre reţelele sociale, despre internet, despre telefoanele mobile, despre reality show-uri… Dar orice s-a întâmplat cu Serbia, nu a început ieri. În această dimineaţă am asistat la actul final al unei drame sângeroase care s-a născut cu mult timp înainte, poate în familia băiatului asasin, poate în şcoală, poate în vreun loc terţ sau mai mult”, a scris cotidianul Blic.

Şeful Poliţiei din Belgrad, Veselin Milić, a declarat miercuri seara la televiziunea de stat că băiatul era ostracizat de societate şi asta l-a determinat să facă ceea ce a făcut. „A fost ignorat şi ostracizat de societate”, a declarat Milić. Când băiatul a sunat la poliţie, acesta a spus că este un „psihopat care trebuie să se calmeze”. Băiatul a confirmat că el însuşi a făcut cocktailurile Molotov, intenţia sa fiind de a-şi face un zid de apărare în jurul şcolii, astfel încât poliţia să fie împiedicată să intervină imediat. De fapt, a fost cuprins de panică şi i s-a părut că este cel mai corect să sune la poliţie şi să raporteze, a povestit şeful poliţiei. Un profesor de psihologie criminală a declarat pentru RTS că se poate observa un profil psihopatic la atacatorul minor.

Mai multe informații pe digi24.ro iar poze pe washingtonpost.com.

Sursă: digi24.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *