Sursa: Digi24

Starul pop britanic Ed Sheeran este decis să-și încheie cariera muzicală în cazul în care va fi găsit vinovat de plagiat.

În procesul inițiat de moștenitorii unuia dintre compozitorii piesei Let’s Get It On, din 1973, scrisă de Ed Townsend și Marvin Gaye, ambii decedați în prezent, este acuzat că a copiat celebra melodie.

Dacă se întâmplă, renunț, mă opresc. Mi se pare cu adevărat jignitor să-mi dedic toată viața ca să fiu interpret și compozitor și să am pe cineva care să o diminueze”, a spus artistul la audierea de luni, de la Curtea Federală din Manhatthan, potrivit Daily Mail.

Probele acuzatorii

Inițiatorii procesului au adus în instanță un videoclip în care au pus imagini live cu interpretarea lui Sheeran și cea a lui Marvin Gaye, ilustrând, astfel, elementele comune ale celor două piese. Moștenitorii lui Ed Townsend cer 100 de milioane de dolari, despăgubiri pentru prejudiciile cauzate de încălcarea legislației referitoare la protecția drepturilor de autor, conform Pro TV.

Ed Sheeran s-a apărat spunând că artiștii apelează de multe ori la mash-up și  inspirația pentru realizarea hitului Thinking Out Loud au fost piesele Tupelo Honey și Crazy Love, de Van Morrison.

Procesul continuă, iar dacă va fi găsit vinovat, artistul va trebui să facă din nou față unui proces pentru stabilirea despăgubirilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *