Foto: Capitala Tineretului din România

S-a lansat apelul pentru Capitala Tineretului din România 2025, termenul limită pentru depunerea candidaturilor pentru runda I este 17 iulie 2023, ora 16:59. Documentația completă se depune în format electronic prin platforma de candidatură online.

„Capitala Tineretului din România” se află la cea de-a opta ediție continuând să susțină generarea unor zone urbane în care oportunitățile oferite să fie adaptate dinamic pentru a răspunde nevoilor generale legate de starea de bine și nivelul de satisfacție de viață, perspectivele de viitor și implicarea activă a tinerilor în comunitate în contextul secolului XXI. Programul are la bază principii similare cu cele ale titlului de „Capitala Europeană a Tineretului”, titlu gestionat de Forumul European al Tineretului, al cărui membru este și Consiliul Tineretului din România.

Fiecare oraș care primește acest titlu are oportunitatea de a dezvolta un program cadru tematic anual care vizează dezvoltarea urbană cu participarea directă tinerilor, capitalele realizând proiecte din ce în mai profesioniste, abordând noi teme de interes pentru tineri și încurajând dezvoltarea de idei noi și inovatoare referitoare la co-crearea și dezvoltarea orașului. Încercând să stabilească noi modele, aceste programe anuale aduc o contribuție semnificativă la procesul de armonizare a diversității urbane, conservând identitatea diversă a comunităților, dar promovând în același timp toleranța bazată pe comunicare și acțiune comunitară. 

Mai multe despre apel aici.

Sursă: Capitala Tineretului din România

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *