Sursă: ofemeiecustil.ro

Curățarea tenului a devenit o obisnuinta pentru multi dintre noi, însă din pacate atribuim aceasta îngrijire farmaceuticii când de fapt avem o multime de metode de a ne ingriji tenul acasă singuri. Unele legume, fructe sau cereale au beneficii extraordinare atat pentru ten cât si pentru corp prin mineralele si vitaminele pe care le contin.

Acum haide-ți să descoperim ce măști de față ne putem crea chiar noi, acasă!

Masca cu lamaie, iaurt si ovaz

Ingrediente:

  • ½ cana ovaz
  • 2 linguri iaurt
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri apa

Mod de folosire: – amesteca toate ingredientele intr-un bol. Aplica masca pe fata cu miscari circulare. Lasa sa actioneze timp de 10-15 minute si apoi clateste cu apa calduta. Aplica la final o crema hidratanta.

Masca de fata cu miere si rosii

Ingrediente:

  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura miere

Mod de folosire: – stoarce o rosie si amesteca pulpa cu mierea intr-un blender. Aplica masca pe fata folosind o discheta demachianta. O poti lasa sa actioneze peste noapte sau pana se usuca. Clateste cu apa din abundenta.

Masca de fata cu lamaie si ceai verde

Ingrediente:

  • 2 linguri ceai verde
  • Un praf de turmeric
  • ½ lingura suc de lamaie

Mod de folosire: – adauga toate ingredientele intr-un bol si amesteca bine. Aplica un strat subtire pe fata cu ajutorul unei dischete demachiante si asteapta trei minute ca sa se usuce. Aplica apoi un alt strat (folosind o alta discheta demachianta) si asteapta sa se usuce. Repeta procedura pana ai aplicat tot amestecul pe fata. Lasa masca sa actioneze timp de 10 minute si clateste apoi bine fata cu apa rece. Tapoteaza fata usor cu un prosop.

Lamaia este cunoscuta drept un remediu natural eficient pentru petele de pe fata, roseata, pistruii sau acneea si ajuta la curatarea tenului, pe cand ceaiul verde este bogat in antioxidanti care previn aparitia ridurilor.

Aceste măști se pot face de 2-3 ori pe săptămână în funcție de tenul pe care îl aveți. În cazul în care nu vă plac anumite ingrediente puteți căuta cum le puteți înlocui deoarece varietatea este foarte mare.

Sursă: nomasvello.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *