Foto: Ziarul INCOMOD

Concert Simfonic Extraordinar – 4 mai 2023

Concertul simfonic din data de 4 mai 2023, condus de dirijorul Jin Wang promite o seară de neuitat pentru iubitorii de muzică clasică. Solistul Emanuel Rupa va interpreta Concertul nr. 1 în fa minor, opus 73, pentru clarinet și orchestră de C. M. von Weber, o lucrare cu o tehnică virtuoză și cu o paletă largă de emoții. În continuare, publicul va fi cucerit de Pasărea de Foc de I. Stravinsky, o capodoperă a secolului XX, cu sunete impresionante și ritmuri provocatoare. Concertul se va încheia cu “The Spring Poem” de Jin Wang, o lucrare în primă audiție absolută, dedicată Filarmonicii “Paul Constantinescu” Ploiești.

Evenimentul va fi unul memorabil pentru iubitorii muzicii clasice prin promisiunea de a oferi audienței o călătorie muzicală deosebită și va demonstra din nou talentul și priceperea excepțională a Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Ploiești.

Concert Simfonic Extraordinar – 11 mai 2023

Un nou concert simfonic extraordinar din seria “Integrala lucrărilor simfonice de P. I. Ceaikovsky”, un nou eveniment muzical extraordinar ce va fi dirijat de Radu Postăvaru și îl avea ca solist pe pianistul Horia Maxim. Programul va cuprinde două dintre cele mai renumite lucrări simfonice ale compozitorului rus, Concertul nr. 1 în si bemol minor, opus 23, pentru pian și orchestră, și Simfonia a VI-a în si minor, opus. 74, cunoscută și sub numele de “Patetica”.

Concertul va oferi publicului o experiență muzicală unică, prin interpretarea de excepție a acestor două capodopere ale muzicii clasice. Solistul Horia Maxim, cu virtuozitatea sa în fața celor 88 de clape ale pianului, va ilustra cu siguranță lirismul și frumusețea concertului de Ceaikovsky, în timp ce Radu Postăvaru, prin dirijarea precisă și pasionată, va da viață Simfoniei a VI-a, o capodoperă plină de emoție și dramatism.

Evenimentul va oferi publicului o oportunitate rară de a asculta aceste lucrări majore ale lui Ceaikovsky, interpretate de artiști de talie internațională, în atmosfera unică și specială pe care scena “Ion Baciu” a Filarmonicii Ploiești o oferă de fiecare dată.

Concert Folcloric – Flori de mai – 12 mai 2023

Concertul folcloric “Flori de mai” readuce în prim plan muzica populară autentică, interpretată de Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” și soliștii săi vocali: Gelu Voicu, Traian Frîncu, Gigi Stoica, Violeta Barac și Adriana Deaconu. În acest spectacol vor fi prezentate cele mai frumoase și cunoscute piese din folclorul românesc, alături de invitatele speciale Mariana Mușa Trăscău, Victorița Lăcătușu și Alina Lăcătușu. Ansamblul folcloric “Flacăra Prahovei”, al cărui coregraf este Marian Marinică, ne va bucura cu dansuri tradiționale ce vor completa repertoriul Orchestrei conduse de tânărul dirijor Marian Dovîncă. Vă invităm alături de noi vineri, 12 mai 2023, într-o călătorie prin peisajele pitorești ale tradiției românești și să vă bucurați de bogăția și diversitatea 

Recital Cameral – 14 mai 2023

Recitalul cameral ce va fi susținut de Ioana-Maria Lupașcu (pian) și Violeta Barac (voce) la Filarmonica Ploiești promite să fie o experiență muzicală deosebită pentru publicul prezent în sala Ion Baciu. Cele două artiste vor interpreta lucrări binecunoscute pentru romanticii incurabili, iar recitalul se anunță a fi o experiență emoționantă și memorabilă, în care vocea și pianul vor fi puse în valoare într-o frumoasă și armonioasă colaborare, demonstrând încă o dată faptul că muzica este un limbaj universal ce reușește să transmită emoții și să creeze conexiuni puternice între oameni.

Concert Simfonic – 18 mai 2023

În seara zilei de 18 mai 2023, de la ora 19:00, publicul Filarmonicii din Ploiești va avea ocazia să asculte un concert simfonic memorabil, susținut de dirijorul și pianistul spaniol Josu de Solaun. Evenimentul va debuta cu uvertura operei “Nunta lui Figaro” a lui W. A. Mozart, o compoziție plină de energie și pasiune, care va pregăti audiența pentru ce urmează.

Josu de Solaun va urca apoi pe scenă în postura de solist pentru a interpreta Concertul în Do major, KV 467, pentru pian și orchestră, tot de Mozart. Această lucrare este una dintre cele mai cunoscute și apreciate compoziții ale lui Mozart, iar abilitățile extraordinare ale pianistului Josu de Solaun vor da o nouă dimensiune interpretării acesteia.

Partea a doua a concertului va fi dedicată Simfoniei a IV-a, opus 13, de Antonin Dvorak, o lucrare impresionantă prin complexitatea sa armonioasă și melodică, ce va fi o adevărată călătorie simfonică pentru toți cei prezenți în sala Filarmonicii.

Vă așteptăm la un eveniment muzical de excepție, care va aduce în fața publicului din Ploiești muzica clasică la cele mai înalte standarde de calitate. Dirijorul și pianistul spaniol va oferi o interpretare pasionată și profundă a operei lui Mozart, iar interpretarea simfoniei lui Dvorak va fi plină de emoție și rafinament.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *