Sursa foto: Ploiești Capitala Tineretului( Facebook)

Încă din anul 2004, Ziua Națională a Tineretului se sărbătorește, anual, pe data de 2 Mai. Anul acesta, la Ploiești, nu se va sărbători doar o singură zi, ci întreaga săptămână!

Fundația Județeană pentru Tineret Prahova (FJT PH) și Ploiești – Capitala Tineretului din România 2024 organizează o serie de activități educative destinate tinerilor, în perioada 2-9 mai.

Săptămâna Tineretului din Ploiești are următoarea compoziție:

  • 2 Mai— ,,Reprezentant pentru o zi”. Aici 20 de tineri prahoveni vor fi prezenți mâine la primăriile și instituțiile publice din județul nostru care au acceptat invitația de a sărbători împreună Ziua Națională a Tineretului. Înscrierile și selecția participanților au fost finalizate. În același timp, pe 2 Mai, o parte a echipei Ploiești #LetsPLAY-Capitala Tineretului din România 2024 va fi prezentă la ceremonia de înmânare a steagului Capitalei Tineretului la Târgu Jiu.

  •  4 Mai— Cafeneaua Comunitară – Tineret, organizată în parteneriat cu Fundația Comunitară Prahova, de la ora 17:30 la Casa Tineretului din Ploiești (str. Nicolae Simache, nr. 4). Tinerii au nevoie de un mediu favorabil în care să își pună în valoare ideile, energia și creativitatea. De aceea, e necesar ca vocea lor să fie ascultată și ca dorința lor de a se implica în comunitate să fie sprijinită.
  • Sunt doar 40 de locuri disponibile, iar acesta este formularul de inscriere: https://bit.ly/3UwU4j5. Pe lângă tineri pasionați de cetățenia activă, vor fi prezenți și membri ai Consiliului Județean ai Elevilor, singura formă de reprezentare a elevilor de acest tip din Prahova.

  • 6 Mai— Expoziție foto ,,Ploiești Retro” la Casa Tineretului din Ploiești (str. Nicolae Simache, nr. 4) . Tinerii sunt așteptați să descopere Ploieștiul așa cum nu l-au mai văzut: cadre inedite cu orașul nostru.

  • 8 Mai— PloiEȘTI la Parlament – eveniment dedicat voluntarilor activi ai Fundației Județene pentru Tineret Prahova, selectați în urma completării formularului de înscriere.

  •  9 Mai— Ziua Europei – Proiecție despre istoria Uniunii Europene, de la ora 17:30, la Casa Tineretului din Ploiești (str. Nicolae Simache, nr. 4).

Sursa: Facebook (Ploiesti, Capitala Tineretului)

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *