Sursă: edition.cnn.com
„Rezultatul a fost aproximativ în (linie) cu ceea ce mă așteptam și, poate, mi-a depășit ușor așteptările”, a declarat directorul general al SpaceX, Elon Musk, în timpul unei discuții pe Twitter Spaces.

Decolarea din 20 aprilie a Starship a fost neașteptat de puternică, provocând unele daune la rampa de lansare a SpaceX din sudul Texasului.

Musk a declarat că este „bucuros să anunțe că daunele aduse platformei sunt de fapt destul de mici”, deși va fi nevoie de „șase până la opt săptămâni” pentru a pregăti infrastructura pentru o nouă lansare. Acesta a adăugat că atunci când motoarele rachetei – 30 din cele 33 de motoare pornite pentru testul de zbor – au atins „forța maximă de propulsie”, „probabil că au zdrobit betonul”.

Funcția de încheiere a zborului sau de autodistrugere a vehiculului a fost declanșată, explodând nava spațială și propulsorul deasupra Golfului Mexic. Elon a declarat că această funcție a avut nevoie de mai mult timp decât se aștepta pentru a arunca în aer racheta, asigurându-se că aceasta nu a deviat de la curs, și că sistemul de terminare a zborului va trebui să fie recertificat.

Sursă: Twitter- Elon Musk

Sursă: edition.cnn.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *