Sursa foto: Cosmopolitan

Ai fost curios vreodată să afli de ce coreenii au un ten perfect și lipsit de imperfecțiuni? În Coreea de Sud, ritualurile de frumusețe sunt practicate și transmise din generație în generație, de la mamă la fiică. Un ten strălucitor și uniform este considerat o reflectare a sănătății și a echilibrului între corp și minte.

Metodele de îngrijire a tenului folosite de coreence pentru a obține un ten perfect implică fie o abordare stratificată, fie o abordare mai subtilă, ca arta Saho.

Datorită popularității influencerilor asiatici pe rețelele sociale, au fost dezvăluite multe secrete în ceea ce privește îngrijirea tenului. În plus, trendul produselor de frumusețe de origine coreeană este în creștere pe piața cosmnetică românească. Mai jos, veți descoperi ritualurile de îngrijire folosite de coreence pentru a-și menține tenul perfect.

Termenul „Saho” (さほ) este de origine coreeană, dar a fost preluat de la japonezi și înseamnă „stratificare” în termeni simpli. De fapt, Saho este un ritual de îngrijire a pielii care se inspiră din codul de etichetă Saho pentru ceremonia japoneză a ceaiului. Acest ritual este foarte important pentru obținerea unui ten impecabil și constă în demachiere dublă, hidratare dublă și aplicare dublă. Hai să descoperim împreună acest extraordinar ritual de îngrijire a tenului:

Demahierea dublă

Pentru a efectua demachierea dublă în mod corespunzător, trebuie să urmezi acești doi pași:

Pasul 1: Aplicarea unui ulei demachiant precum uleiul de ricin sau de cocos, care permite îndepărtarea eficientă a machiajului. De asemenea, alte uleiuri pot fi utilizate, cu condiția să poată fi clătite ușor.

Pasul 2: Aplicarea unui produs demachiant pe bază de apă, cum ar fi apa micelară. Datorită texturii sale spumoase, apa micelară îndepărtează delicat și eficient impuritățile, fără a cauza iritații și nu necesită clătire ulterioară. În plus, se recomandă utilizarea unui toner cu vitamina C.

Exfolierea blândă

Pentru a menține o piele curată și sănătoasă, este important să folosești un exfoliant pentru a elimina celulele moarte ale pielii. În plus față de beneficiile de regenerare ale pielii, utilizarea unui exfoliant ajută la pregătirea epidermei pentru absorbția optimă a produselor aplicate ulterior. Este important să ții cont de tipul tău de piele înainte de a alege un exfoliant. Dacă ai o piele sensibilă, este recomandat să optezi pentru un exfoliant mai delicat. De asemenea, pentru a evita iritațiile pielii, este indicat să folosești exfoliantul de două ori pe săptămână.

Toner pentru un PH reechilibrat

Este momentul să aplici tonerul. Acest produs nu este la fel de popular în țara noastră ca în Coreea de Sud, dar conține ingrediente hidratante active care ajută la restabilirea nivelului de pH al pielii și la îmbunătățirea absorbției produselor din rutina ta de îngrijire. Poți turna câteva picături de toner pe degete și să întinzi produsul uniform pe piele.

Ser pentru tratarea pielii

Serurile sunt produse concentrate cu ingrediente active, special concepute pentru a aborda diverse probleme ale pielii, precum hiperpigmentarea, acneea sau porii dilatați. Acestea sunt absorbite rapid în piele, având capacitatea de a penetra straturile profunde ale pielii și de a trata problemele specifice. Serurile sunt aplicate după toner și înainte de crema hidratantă, pentru a maximiza beneficiile acestora. O cantitate mică de produs este suficientă pentru a acoperi întreaga față.

Creme hidratante

După aplicarea tuturor produselor menționate, pasul următor în ritualul coreean constă în hidratarea intensă a pielii. În acest scop, o cremă hidratantă cu acid hialuronic este excelentă pentru a atrage moleculele de apă și a menține hidratarea pielii pe termen lung. Acidul hialuronic este ingredientul activ care duce la efectul de „pielă de sticlă”.

În cazul în care cremele nu sunt preferate, poți opta pentru măști hidratante. Aceste măști conțin ingrediente precum colagen, ceai verde și glicerină și sunt lăsate să acționeze pe față timp de aproximativ zece minute, pentru a permite ingredientelor active să penetreze pielea. După îndepărtarea măștii, pielea va fi mai relaxată și mai luminoasă.

Masca de noapte regeneratoare

În Coreea de Sud, măștile de somn sunt din ce în ce mai populare și sunt preferate chiar și în detrimentul cremelor de noapte. Acest lucru se datorează faptului că ingredientele active din măștile de somn sunt mai bine absorbite de piele în timpul somnului, când procesul de regenerare celulară are loc. Astfel, când te trezești dimineața, pielea ta va fi mai netedă și tenul va arăta proaspăt și luminos.

Sursa: ego.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *