Sursă: wowbiz.ro

Ziua de 1 mai ne aduce desigur pe toți mai aproape, în jurul mesei iar grătarele alături de restul alimentelor nu pot lipsi. Însă românii pot fi destul de neglijenți când vine vorba de cumpărarea alimentelor, mai ales de sărbători.

De aceea, reprezentanții de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor ne aduc câteva recomandări pentru 1 mai:

  • Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene.
  • Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare.
  • Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită.
  • Nu cumpărați produse din carne tocată din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să fie justificată tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care vă poate afecta sănătatea!
  • La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale.

Iar pe lângă aceste recomandări, directorul general ANPC vine cu încă câteva sfaturi pentru noi:

  • Să observăm dacă vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar servirea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.
  • Să ne uităm de două ori și la prețul afișat la raft, deoarece sunt întâlnite cazuri în care acesta diferă de cel de pe bonul de casă.
  • În cazul în care vrem să reclamăm calitatea/siguranța un produs, trebuie neapărat păstrat bonul de casă, drept probă.

Sursă: adevarul.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *