Screenshot emisiune

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat cele două emisiuni în care s-a discutat subiectul despre moartea Iuliei Marin, la postul România TV, potrivit Pagina De Media.

CNA a dat o amendă de 100.000 de lei (20.000 de euro). Propunerea a fost formulată de Monica Gubernat, membru CNA. Mircea Toma a avut și el o propunere, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, dar la vot a trecut amenda.

„Vreau să spun apăsat, că fac această propunere raportându-mă la cadrul legal, la amenzile primite pentru încălcarea articolului 47 cu 4 ale acestui post şi mai ales la istoricul pe care această instituţie îl are în aplicarea acestui articol, şi care, sincer nu ne face cinste, pentru că nu cred că am dat vreo amendă mai mare de 20.000 de lei (…)
Propunerea mea este de 100.000 şi vreau să se reţină că este cea mai mare amendă pecuniară pe care o propune CNA-ul pentru încălcarea articolului 47.” Monica Gubernat

„Propun o întrerupere de 10 minute a transmisiei cu difuzarea textului sancţiunii” Mircea Toma, membru CNA

„În şedinţa trecută am văzut cele două emisiuni incriminate şi îmi revine mie acum sarcina de a vă spune două lucruri pe care le-am spus şi data trecută…

România TV a spus că persoanele cu probleme nu pot să lucreze şi nu pot să fie angajate. În cea de-a doua emisiune, unul dintre invitaţi şi anume Răzvan Savaliuc spune într-adevăr acest lucru, dar într-un context mult mai larg.

El spune aşa: „Eu pot să spun aşa că am şi eu câţiva angajaţi, dar eu nu aş lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine.”

Referitor la competenţele profesionale pe care, noi, chipurile, le-am fi negat prin Victor Ciutacu şi prin invitaţii noştri. Încă din prima emisiune se spune foarte clar şi vă citez: “Da, n-am cunoscut-o. Dumnezeu s-o odihnească. I-am citit câteva articole. Era un condei bun, într-adevăr am citit, ştiu şi se simte când un om are şi pasiunea şi talentul de a scrie la un moment dat în meseria asta. Adică o recunoşteai în scriitură.” Roxana Niculescu

„Ceilalţi colegi au punctat cât de bine contează respectarea demnităţii umane în cazuri sensibile. Trebuie să fim atenţi la fiecare cuvânt folosit.

Când este vorba de astfel de subiecte e nevoie de empatie. Am rămas cu un gust amar după aceste emisiuni. Când se vorbeşte despre astfel de cazuri să fie mai multă atenţie şi mai puţine stereotipuri şi prejudecăţi.” Orsolya Borsos, membru CNA

Zeci de redacţii, jurnalişti, asociaţii medicale, organizaţii nonguvernamentale şi personalităţi din România au semnat un apel contra discursului care incită la ură şi discriminare practicat de postul România TV după moartea jurnalistei Iulia Marin.

Sursă: Pagina de media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *