Sursă: delicious.ro

Cel mai important lucru despre shake-urile proteice este că ele nu sunt un substitut al unei mese complete și sănătoase, ci sunt doar suplimente alimentare care îți oferă un plus de nutrienți pentru funcționarea optimă a organismului. De aceea este recomandat să nu se depășească niciodată doza zilnică recomandată de producător sau de specialistul nutriționist la care ai apelat.

Aceste băuturi conțin proteine ​​din diferite surse, cum ar fi proteina din zer, soia sau caseină. De asemenea, reprezintă o excelentă sursă de carbohidrați, vitamine și minerale.

Mulți oameni sunt de părere că shake-urile de proteine sunt create special pentru persoanele care au o masă musculară foarte dezvoltată. În realitate, acestea sunt foarte utile pentru sănătate. Așa cum am amintit anterior, acestea sunt consumate de obicei cu scopul de a crește masa musculară ori pentru a îmbunătăți recuperarea după exerciții fizice intense.

HealthLine scrie că shake-urile proteice pot fi utile atunci când nu ai la dispoziție surse de proteine de înaltă calitate sau pur și simplu atunci când nu îți poți atinge necesarul zilnic de proteine doar din alimente pe care le ai la dispozitie în ziua respectivă.

Pentru a evita consumul excesiv de shake-uri proteice și, implicit, apariția unor complicații de sănătate este esențial să citești eticheta lor. Astfel, te asiguri că acestea conțin ingrediente de calitate, precum și cantități adecvate de proteine și alți nutrienți, mai scrie HealthLine. De asemenea, unele shake-uri proteice pot conține un adaos de zahăr sau alte ingrediente nesănătoase, ceea ce le face o opțiune mai puțin sănătoasă.

Aici puteti citi cateva retete de gatit acasa.

Sursă: healthline.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *