Sursă: businessinsider.ro

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Informatică din România (ICI București) își propune să stimuleze adoptarea Web3 în țară prin lansarea unei platforme interne de tranzacționare cu jetoane nefungibile.

Platforma instituțională NFT, denumită ICI D|Services, a intrat în funcțiune pe 26 aprilie și creează o legătură între instituțiile din sectorul privat, public și utilizatori. Platforma este o piață NFT, care permite utilizatorilor publici și instituționali să creeze, să gestioneze și să comercializeze NFT-uri.

Paul Niculescu-Mizil Gheorghe spune că NFT-urile au câștigat o popularitate semnificativă în ultimii ani datorită capacității lor de a crea active digitale unice și rare, care pot fi aplicate în numeroase cazuri de utilizare. Acest lucru le-a făcut, la rândul său, active valoroase pentru instituții, ceea ce a dus la propunerea platformei NFT în cadrul ICI București la sfârșitul anului 2021. „Institutul nostru dorește să creeze o punte între tinerele generații și valorile instituțiilor publice, inițiind o zonă de confort pentru interacțiunile cu spațiul digital.”

Beniamin Mincu a subliniat angajamentul Guvernului României de a îmbrățișa tehnologia blockchain , promovând noi oportunități de interacțiune între cetățeni, întreprinderi și instituții.

Sursă:stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *