7 din 10 adolescenți au apelat la serviciile de terapie ale Salvați Copiii pentru tulburări de anxietate. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți, mergând până la tentative de suicid, arată o anchetă a Organizației Salvați Copiii România.
Aproape un copil din trei s-a confruntat cu tulburări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional în centrele Salvați Copiii România în ultimii doi ani, procentul crescând la aproape 72% (7 din 10) în cazul adolescenților, mergând până la consecințe extrem de grave, și anume tentative de suicid, arată datele unei anchete realizate de Salvați Copiii România. Ancheta a vizat datele din cazuistica centrelor de consiliere ale Organizației Salvați Copiii, având ca grupuri țintă copii și părinți beneficiari ai serviciilor de consiliere ale Salvați Copiii România. Cercetarea a fost efectuată pe un eșantion neprobabilistic, în luna aprilie 2023.
În ultimii doi ani, marcați de crizele succesive cauzate de pandemie și război, centrele de consiliere ale Organizației Salvați Copiii au preluat 1.241 de copii și adolescenți care au dezvoltat diferite tulburări emoționale, potrivit unui comunicat de presă al Salvați Copiii.
- Cele mai frecvente diagnostice au fost reprezentate de anxietate – 28,8% și tulburări emoționale (23%).
- Majoritatea cazurilor de depresie s-a înregistrat în rândul copiilor din grupa de vârstă 11 – 14 ani și al adolescenților (15 – 18 ani), respectiv 32% și 54% din cazuri;
- Au fost înregistrate și cazuri severe, în care tulburările de tipul anxietății și depresiei au dus la tentative de suicid: trei la grupa de vârstă 11 – 14 ani și cinci în rândul adolescenților.
Sursă: EduPedu
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.