Sursă: digi24.ro

În şedinţa de miercuri, guvernul a aprobat prin Memorandum, scenariul „România neutră 2050”, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Varianta aleasă fiind o bornă prin care România şi-a asumat că dezvoltarea economică va fi practic decuplată de la creşterea emisiilor, spune Tanczos Barna, ministrul Mediului.

„Este o provocare pentru România, este o provocare pentru Europa, este o provocare pentru întreaga planetă această trecere la o dezvoltare economică care are în vedere cel mai important element: reducerea emisiilor de carbon, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi trecerea la o dezvoltare sustenabilă şi atingere a acestei neutralităţi până în 2050”, spune Tanczos Barna.

„Este pentru prima dată când ministerele se aşază la aceeaşi masă şi discută pe o perioadă mai îndelungată şi într-un mod foarte susţinut, intens, pentru a ajunge la o viziune la nivel de ţară şi pe care dorim să o discutăm astăzi cu dumneavoastră pentru că noi nu putem să dăm viaţa acestui document dacă nu ni-l asumăm toţi actorii relevanţi, interesaţi, afectaţi, dacă nu ne asumăm aceste ţinte”, a spus Alina Jalea.

Proiectul Strategiei pe termen lung al României privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră „România Neutră în 2050”, prezintă viziunea strategică naţională ce arată contribuţia României la atingerea obiectivului de neutralitate climatică al Uniunii Europene, afirmă MMAP.

Sursă: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *