Sursă foto: Fortune Italia

Mita din spitalele românești, un obicei comun pentru noi de care cu greu ne putem vindeca. „Infecția” e generalizată, conform unei platforme online făcută special pentru a monitoriza obișnuința de a da șpagă. Totuși, partea bună este că avem şi anticorpi: noile generaţii de medici încearcă să schimbe mentalitatea, iar pacienţii nu mai dau „atenţii”, în speranţa că vor fi trataţi civilizat.

Mihai Ţicu, fost pacient: „Nu m-a băgat în operaţie până nu i-am dat banii. 200 de euro, parcă.”

Acesta a fost prețul plătit de un bărbat ce a avut nevoie de operație, după ce a ales ca centru de tratare cel mai mare spital din Gorj. Mărturia lui a dus la trimiterea în judecată pentru luare de mită a chirurgului care a condiţionat actul medical.

Dragoş Vana, fondator site Graphs.ro„Sunt nişte mesaje sms care sunt primite de pacienţi la externarea din spital. Lor le sunt puse 10 întrebări, aceste date sunt centralizate şi publicate la sfârşitul fiecărei luni de Ministerul Sănătăţii per spital. Iar eu le-am centralizat, am făcut grafice şi statistici la nivel naţional şi la nivel de judeţ.”

Alin Feraru, medic: „Este foarte bine să nu primim şi să încercăm să oprim atitudinea pacienţilor. Se gândesc că dacă dau un plic li se acordă mai multă atenţie.”

La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, din 1500 de pacienţi, numărul de respondeţi ce completează formularele privind „atenţiile”, este infim.

Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt SJU Târgu Jiu: „Au început în ultima perioadă să mai răspundă, undeva la 60, 70 chiar 100 de respondeţi pe lună.”

Sursă: Observator News

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *