Sursă foto: Pagina de media

După ce a revenit asupra deciziei după numeroase discuţii cu ministrul Sporturilor, Eduard Novak, conducerea Federaţiei Române de Gimnastică şi-a înaintat demisia de onoare, pe 25 aprilie, în cadrul unei şedinţe a Comitetului său Executiv.

În zilele de 24 şi 25 aprilie, a avut loc Şedinţa Comitetului Executiv al FRG, unde s-a discutat despre analiza evoluţiilor sportivilor români la Campionatele Europene de seniori de la Antalya (11-16 aprilie), la Campionatele Mondiale de juniori de la Antalya (29 martie-2 aprilie) şi stabilirea modului de lucru până la FOTE (pentru juniori), respectiv până la Campionatele Mondiale de la Antwerp (pentru seniori), competiţie la care, gimnaştii români au ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

„În pofida acestui bilanţ şi a speranţelor justificate pentru o evoluţie bună la Campionatele Mondiale, şedinţa Comitetului Executiv al Federaţiei, care a analizat atât recentele evoluţii ale gimnaştilor noştri la Campionatele Europene, cât şi situaţia de la nivelul colectivului tehnic de antrenori s-a desfăşurat într-o atmosferă tensionată. Ca urmare a acestei situaţii şi a scandalurilor repetate apărute în mass-media, membrii departamentului tehnic pentru gimnastică artistică feminină şi-au anunţat intenţia de a-şi da demisia de onoare, considerând că opoziţia din CEx contravine principiilor fundamentale de safeguarding ale CIO, Federaţia Internaţională de Gimnastică şi FRG.

În acelaşi context şi-au anunţat demisiile Carmencita Constantin – preşedinte, Ingrid Istrate – secretar general FRG şi subsecvent o serie de alţi membri ai Comitetului Executiv, fiind propusă inclusiv demisia întregului Comitet Executiv”, se arată în comunicatul de presă mai sus precizat.

„Deoarece aceste demisii în lanţ ar fi dus la intrarea într-o criză fără precedent, cu 5 luni înainte de Campionatele Mondiale, şi la organizarea de alegeri anticipate, punând în pericol calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, conducerea federaţiei a avut o discuţie cu ministrul Sportului, Eduard Novak. În urma analizei din această dimineaţă despre implicaţiile pe care demisia conducerii FRG ar fi avut-o, hotărârea a fost reevaluată şi amânată, urmând ca împreună cu Ministerul Sportului, care sprijină demersurile de reformare, să se identifice cele mai bune soluţii pentru obţinerea performanţelor într-un mediu sigur”, spune FRG.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *