Sursa foto: Thrive Global Romania

Putem observa prețuri semnificativ mai mari la alimentele de bază precum ouăle, carnea de vită și laptele. Cu toate acestea, există modalități prin care poți reduce costurile cumpărturilor și să consumi în continuare mese hrănitoare. Încercarcă câteva dintre aceste sfaturi pentru a reduce costurile alimentelor atunci când inflația crește prețurile.

1. Fă-ți o listă

Planificarea te ajută să economisești bani din multe motive. Realizarea unei liste de cumpărături te ajută să eviți cumpărăturile impulsive.


Este mult mai probabil să folosești ceea ce cumperi și ce ai deja la îndemână – ceea ce te ajută să reduci costurile. Cercetătorii estimează că, în medie, gospodăriile aruncă aproximativ 30% din alimentele pe care le cumpără.

Nu trebuie să fie complicată, dar să ai câteva rețete scrise și apoi să cumperi doar acele ingrediente este o strategie excelentă pentru a economisi.

2. Caută reducerile

Unii dintre noi sunt deja pricepuți să folosească cupoane și să caute pliantele săptămânale. Dar dacă nu o faci deja, nu este prea târziu să începi. Majoritatea magazinelor alimentare oferă reduceri la o întreagă gamă de produse. Combină-le cu cupoane și ai putea ajunge sa economisești destul de mult.


O strategie bună este să te uiți mai întâi la ceea ce este redus, apoi să adaugi unele din acele alimente în panul alimentar săptămânal. În acest fel, nu adaugi multe alimente suplimentare doar pentru că sunt la reducere. De asemenea, verifică dacă există cupoane pentru produsele pe care le cumpări de obicei.

3. Găsește alimentele pe care le ai deja

Uneori, când pare că nu există nimic de mâncat în frigider, există. Verifică ceea ce ai deja înainte de a face o listă de cumpărături și te va putea ajuta să economisești.


Ar putea fi nevoie de puțin mai mult efort – poate că nu știi exact ce să faci cu acea cutie de paste sau cu punga de broccoli din congelator – dar ele pot reprezenta o masă și te poate ajuta să păstrezi costurile mici.

Să faci inventarului te ajută, de asemenea, și să servești alimentele înainte ca acestea să se strice.

4. Schimbă magazinele

Mulți dintre noi suntem loiali magazinului nostru alimentar, dar schimbarea acestuia te poate ajuta să tai din costurile alimentelor. În funcție de reduceri, poate vrei să schimbi locul unde faci de obicei cumpărături.


Nu toată lumea are posibilitatea de a face cumpărături în diferite magazine – datorită zonei în care locuiesc și de cât de accesibile le sunt magazinele – dar dacă poți schimba locul în care faci cumpărături, s-ar putea să poți economisi niște bani.

5. Fii atent la datele de expirare

Verifică datele de expirare, atât la magazin, cât și acasă, pentru a te asigura că ceea ce cumperi este proaspăt și ca să nu se strice la câteva zile după ce le-ai achiziționat. Totuși, nu trebuie să tratezi datele ca pe niște reguli stricte și rapide pentru a arunca mâncarea.

Sursa: healthline.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *