Sursă foto: Tribuna invatamantului

În contextul prevederilor proiectului de ordonanță de urgență pentru economii la buget, Examenul Național de Titularizare poate fi suspendat anul acesta. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, spune că textul ordonanței este unul ambiguu.

Marius Nistor: „Textul ordonanței este foarte ambiguu, face referire la toate domeniile de activitate bugetare. Și asta ar însemna să nu mai poți organiza concursul de titularizare.”

Liderul a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Examenul Național de Titularizare să nu mai fie organizat.

„La asta ar conduce, pentru că textul ordonanței este foarte ambiguu, face referire la toate domeniile de activitate bugetare. Și asta ar însemna să nu mai poți organiza concursul de titularizare. Sunt niște efecte cumulate: pe de o parte, prin blocarea ocupării posturilor vacante; pe de altă parte, prin înghețarea cheltuielilor din 2023 la nivelul anului 2022. (…) Pe actualul proiect există șansa să ne întâmple așa ceva”, citează Edupedu.ro.

‎‎

Proiectul de ordonanță de urgență prevede următoarele:

Art. IV – (1) În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din:

a) instituțiile și autoritățile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare;

b) instituțiile publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.

Sursă: Edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *