Poluarea de pe râul Loptana a fost stopată. Continuă acțiunile pentru depoluarea completă a zonei!

Zilele trecute, două persoane au poluat, fără să le pese de apă și de mediu, cursul de apă Loptana, afluent al Cricovului Sărat. O cantitate semnificativă de petrol a ajuns astfel în apă și în sol.

Autoritățile au intrat imediat în alertă, în acest moment, poluarea fiind stopată. Reprezentanții Conpet S.A., societatea căreia îi aparținea conducta, intervin în continuare pentru depoluarea zonei, a cursului de apă și a solului.

DETALII AICI

Astfel, din conducta afectată, s-a scurs țiței pe versant, cursul de apă fiind afectat pe o lungime de 900 de metri. Echipele de la Apele Romane Buzau-Ialomita au prelevat probe de apă și au monitorizat zona.

Timp de trei zile, inclusiv pe parcursul nopții, reprezentanții societății au intervenit cu 8 baraje absorbante, 2 baraje de retentie si un baraj de sifonare, acțiunea continuând și în prezent.

Pentru ca astfel de acțiuni să nu se mai repete pe viitor, cetățenii sunt rugați să sesizeze cea mai apropiată unitate de gospodărire a apelor sau alte instituții abilitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *