Sursă foto: ELVIS BARUKCIC / AFP

Péter Szijjártó, ministrul maghiar al afacerilor externe şi comeţului exterior, a declarat marţi la Bucureşti că România și țara vecină au căzut de acord privind finalizarea, până în anul 2030, a celei de a patra legături rutiere rapide între România şi Ungaria.

Potrivit publicației Rador, citată de G4Media, ministrul ungur a anunțat că drumul expres Budapesta – Békéscsaba va fi prelungit până la graniţa cu România, urmând ca legătura cu sistemul rutier din România să fie realizată la sud de Salonta.

„Am stabilit inclusiv locul de intersectare a graniţei, iar autorităţile de la Méhkerék (Micherechi) se pregătesc deja”Péter Szijjártó

Același Péter Szijjártó afirmă că dezvoltarea neîncetată a cooperării între România şi Ungaria are o mare importanță strategică, atât datorită minorităţii maghiare din România, cât şi pentru extindrerea relaţiilor economice. Szijjártó a amintit că, anul trecut, valoarea scimburilor comerciale bilaterale a depăşit suma de 12 miliarde de euro, iar România a devenit a treia piaţă de export pentru produsele din Ungaria.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a mulţumit pentru sprijinul Ungariei în ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, apoi a vorbit despre construirea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, care ar urma să lege România, Ungaria şi Serbia. Momentan, până în vară va fi obţinută autorizaţia de mediu pentu centura oraşului Salonta, până în octombrie va fi realizat proiectul tehnic, iar până la sfârşitul anului vor fi lansate licitaţiile.

„Prietenii noştri din Ungaria sunt într-un stadiu mai avansat cu partenerii din Serbia. Sper (…) că noi vom reuşi să recuperă această întârziere” Sorin Grindeanu

Sursă: G4Media

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *