The Minister of Security of the province of Buenos Aires, Sergio Berni (C), is being protected and taken away by police officers after being beaten by a group of bus drivers protesting for the murder of a colleague in La Matanza, on the western outskirts of Buenos Aires, on April 3, 2023. - Berni was attacked with blows, kicks and stones by a group of bus drivers enraged by the death of one of their colleagues in an assault during the early hours of Monday. Bus driver Daniel Barrientos, 65, was shot to death by two assailants who boarded the bus he was driving. (Photo by Andres Pelozo / AFP)

Luni, ministrul securității din provincia Buenos Aires a fost bătut, chiar în timpul unei transmisii live la TV, de şoferii de autobuz furioşi!

AFP, publicație citată de G4Media, scrie că motivul a fost moartea violentă a unui coleg împuşcat de doi pasageri care voiau să jefuiască pasagerii din autobuz, pe timpul nopții – o crimă ce ameninţă să degenereze într-o grevă masivă a transportului public din oraş.

Sergio Berni, în vârstă de 61 de ani, însărcinat cu securitatea provinciei, sosea într-o staţie de autobuz din La Matanza, la periferia vestică a oraşului Buenos Aires. Deși acolo șoferii deja manifestau pentru siguranța publică, ministrul a venit fără vreo măsură minimă de securitate, iar atacul asupra sa a fost transmis în direct la televiziunea locală.

Insultat de protestatari în timp ce jurnaliștii îi puneau întrebări, Berni a fost lovit de o piatră în față. Ministrul a fost chiar lovit cu pumnii şi cu picioarele când a fost (pentru scurt timp) doborât la pământ.

Imaginile îl arată cu faţa însângerată, vizibil ameţit. Dar apoi, continuând să răspundă jurnaliştilor, el a spus sfidător că nu va „fugi”, notează G4Media.

Dacă ministrul a fost salvat de poliție, care a cerut întăriri, şi transportat pentru scurt timp la spital, încăierările au continuat între forțele de ordine şi protestatari. Opt agenţi de poliţie şi trei şoferi au fost uşor răniţi în confruntări, potrivit serviciilor de urgenţă.

„L-am arestat deja pe făptaş (…) Munca este singura modalitate de a garanta siguranţa şoferilor”ministrul Sergio Berni, fost medic militar şi membru al partidului prezidenţial peronist, înainte de a fi atacat

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *