Sursă foto: Daily Mail

Marlene Schiappa, ministrul francez al afacerilor sociale și o feministă convinsă, este criticată chiar și de propriul partid după ce a pozat într-o rochie albă pentru coperta revistei Playboy.

Presa franceză a relatat că prim-ministrul Elisabeth Borne a sunat-o pentru a-şi exprima nemulţumirea, relatează CNN, citat de G4Media. Contextul este delicat în Franța: există deja proteste față de controversata reformă a pensiilor.

Le Parisien anunță că numărul revistei Playboy care va apărea pe 8 aprilie va publica şi un interviu de 12 pagini în care Schiappa, care a introdus o legislaţie ce interzice hărțuirea sexuală pe stradă, vorbeşte despre drepturile femeilor şi drepturile LGBT.

În condițiile în care președintele Emmanuel Macron a acordat și el un interviu revistei pentru copii Pif Gadget, liderul partidului de opoziţie de extremă stânga La France Insoumise, Jean-Luc Melenchon, care a ocupat locul al treilea la alegerile prezidenţiale din 2022, a scris pe Twitter: „Franţa o ia razna”.

„A apăra dreptul femeilor de a avea controlul asupra corpului lor este o chestiune valabilă peste tot şi tot timpul. În Franţa, femeile sunt libere. Cu tot respectul pentru detractori şi ipocriţi”, a reacţionat Schiappa pe Twitter.

Citește mai multe reacții pe site-ul G4Media.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *